De ce suferim?

de ce suferim

Sursa imagine: internet.

Orbi.Pasim orbi intr-o lume in care nu avem nici un manual de utilizare.Trecem prin toate etapele evolutiei unei fiinte umane.Asta doare.

Doare pentru ca ne confundam cu existenta care credem ca este a noastra.Nu suntem departe de adevar, insa faptul ca ajungem sa credem in ea ne face sa suferim atat de mult.Scriu despre acest subiect deoarece asta este acum prezent in mine si stiu ca impartasesc in acest moment trairile fiecarui om care experimenteaza aceasta viata, sub aceasta forma.

Viata noastra in fundamentul ei este extrem de simpla insa noi o complicam prin fiecare actiune inconstienta pe care o intreprindem.Noi ne cream proprii monstrii pentru ca apoi,dupa o perioada, sa ne speriem de ei.Tot ceea ce bagam sub pat de frica va ajunge intr-o noapte sa iasa si sa ne manance de vii.Si bagam atat de multe sub pat,doamne zici ca suntem nebuni…Un nebun prin tot ceea ce face isi neaga realitatea in care traieste.Suntem 8 miliarde de nebuni care nu mai stiu cum sa ingradeasca pamanturi,alti oameni,alte experiente pentru a-si obtine in fiecare moment justificarea pentru propria lor existenta.

Nu vei afla niciodata care este scopul tau aici, pentru ca nu ai nici un scop,viata nu are nici o noima,viata doar este.Pana cand asta nu iti va fi clar vei continua sa te zbati in propria mizerie,crezand ca tu faci,crezand ca tu existi,dar asta este cea mai mare minciuna,faptul ca „Ion” exista.

Te vei lupta cu morile de vant incercand sa ii convingi pe toti ca ideile tale sunt cele mai bune,vei manipula,vei insela si in cazuri extreme poti ajunge chiar sa omori si toate astea pentru o minciuna crezuta.

Lupta continua pe care o desfasori sa iti indeplinesti destinul este cea care te opreste de fapt sa iti traiesti destinul.In fiecare moment ai ocazia sa te opresti si sa privesti in jur.Sa privesti cu adevarat,ca si cum esti pentru prima data aici.Inceteaza sa te mai minti si tot ce va ramane este adevarul in viata ta. Asta poate dura o vreme pentru ca ai trait atat de mult timp sub dominatia mintii tale incat ea nu va ceda tot ceea ce obtinut pana acum prin tine.Esti victima perfecta pentru ca iti cunoaste toate miscarile,stie cum sa te ademeneasca mai bine sau in alte cazuri cum sa te lovesca mai bine, toate pentru a te speria,pentru a te face sa crezi inca o data ca tu nu aici o putere, ca esti total uitat in acest miraj,un miraj al dracu’ de real.

De fiecare data cand alegi sa crezi tot ceea ce iti arunca mintea nu faci decat sa ii confirmi pozitia de conducator asupra ta,un conducator pe care tu l-ai ales,un conducator care s-a transformat intr-un tiran.Si cata putere ai…si ai uitat.

Binele si raul,noaptea si ziua sunt toate proiectiile tale.Transforma fiecare moment de suferinta intr-unul de recunostinta.A venit aici pentru tine.A venit pentru a-ti aduce aminte cine esti si ce cauti aici sub aceasta forma.Intoarce-te acasa,adu-ti aminte cine a creat acest corp,cine a creat luna,stelele, binele si raul.

Ridica-te aici,acum.Stai drept.Nu iti mai plange mila pentru ca nu ai de ce.Acest moment de suferinta este ocazia perfecta de a te trezi.Lasa toti norii sa se adune.Poti sa simti frica,este normal, dar nu te mai ascunde de ea,nu o mai arunca sub pat.Las-o sa isi dezvaluie adevarata identitate.Vantul poate dobori acest corp,nu va conta atata timp cat tu stai drept in interior.Ai incredere ca toata furtuna asta reprezinta salvarea ta de fapt.Ai mers ca un orb destul prin viata, a sosit timpul sa deschizi ochii.Totul a fost doar un vis foarte credibil realizat de minte.

Respira aici,simte acum si nu te vei mai teme niciodata.

Marius Chirila

4 comentarii la „De ce suferim?

  1. Pingback: La asta se rezuma totul – Marius Chirila

  2. Pingback: Fericirea adevarata. Ce este ea? Si unde o gasim? – Marius Chirila

  3. Pingback: Ofera-ti liniste – Marius Chirila

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s