Fii sincer cu tine

Fii sincer cu tine

Imagine:© Vadim Stein

Tot ceea ce ai facut in aceasta viata va ramane in final ca o simpla amintire.Daca te-ai opri pentru un moment din toata aceasta alergatura.Daca ai alege sa vezi cu adevarat.Sa simti.Sa asculti.Sa mirosi.Sa iubesti…insa iata ca mereu altceva are prioritate pentru tine…un alt mesaj,o alta barfa,o nemultumire,o lupta,o speranta,un zambet fals…Luptandu-te cu timpul iti pecetluiesti soarta adanc intr-un cosciug.

Ti-a spus cineva oare ca poti sa gasesti ceea ce este vesnic aici pe Pamant?Ti-a spus oare ca Raiul si Iadul se desfasoara aici pe Pamant?Iti spun ei oare ca singurul adevar este cel care se afla ascuns adanc in inima ta?

Nu…nu o fac…de ce are face-o? Ies bani din asta?Este mult mai simplu sa vinzi arme pentru razboi, pentru a distruge o tara pentru ca apoi tot tu sa o reconstruiesti.Este mult mai usor sa injuri un om, sa il scuipi,sa il judeci, pastrandu-ti astfel cat mai bine ascunse toate acele lucruri de care te rusinezi.Dar ceea ce este usor in aceasta lume nu este vesnic.Totul este supus timpului,totul este supus mortii.

Este absurd cum investim atat de multe resurse pentru a descoperi alte planete insa petrecem atat de putin timp pentru a ne cunoaste pe noi.Ceea ce este primordial a fost aruncat in fundul sacului in schimbul unor perechi noi de sandale sau a unui telefon ce iti ofera si mai multe oportunitati de a ramane suspendat in inconstienta facebook-ului si a jocurilor de ultima generatie.

Cream lumi oriunde privim, prin tot ceea ce facem insa nu avem bunul simt de a ne intreba cine suntem noi cei care creaza.

Te simt obosit.Este din ce in ce mai greu sa iti tii scuturile si stegurile sus.Identitatea pe care ti-ai construit-o te seaca de putere.Teama de a pierde tot ce ai construit este mereu dupa colt.Esti prins intre ciocan si nicovala,intre „ce am avut” si „vreau mai mult”.

Te rog sa te opresti sa iti vezi lumea asa cum este ea.Te rog sa deschizi mari ochii si sa vezi…ai destul.

Esti tinut in fiecare moment in brate.Ceva iti sustine aceasta viata.Ceva te tine in brate si cand te simti fericit dar si cand te simti blestemat.Suisurie si coborasurile sunt inevitabile si toate au un punct comun.Acel punct comun il numesti „Eu”.Investigheaza acest „Eu”.Vezi ce inseamna el de fapt.Vezi daca poti inca sa fii aici chiar si atunci cand „Eu” nu este.Nu iti cer sa ma crezi pe cuvant,nu iti cer sa ma urmezi in ceea ce zic, singurul lucru pe care ti-l cer este sa fii sincer cu tine.De fiecare data cand faci asta,toata planeta ia o gura mare de oxigen.Tot universul rasuna pentru cel care alege adevarul.

Mergi cu incredere pe drumul tau.Eu voi fi aici si cand vei suferi dar si cand te vei bucura. Daca vrei sa stii cine sunt eu priveste in inima ta.Afla cine esti, de aceea esti aici.

Marius Chirila

3 comentarii la „Fii sincer cu tine

  1. Pingback: Charlie Chaplin – Cel mai frumos discurs din lume- Discursul Marelui Dictator – Marius Chirila

  2. Pingback: Cu mintea limpede si inima deschisa – Marius Chirila

  3. Pingback: La asta se rezuma totul – Marius Chirila

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s