Calea catre fericire esti Tu

Tu esti calea catre fericire

Imagine:© Daniel Korzhonov

Toate momentele frumoase, toate dezamagirile,toate reusitele, toate pierderile, toate au fost vazute de tine.Nici un eveniment din viata ta nu se poate intampla daca tu nu esti acolo.Am fost educati gresit, am fost educati sa ne traim viata avand mereu ochii pe un premiu.Acel premiu a luat atat de multe infatisari si tu le-ai crezut pe toate.

Ai facut tot posibilul sa iei primul zece la scoala, apoi sa iei premiul intai, apoi sa iei din nou premiul intai dar acest lucru nu s-a mai putut.Ceva s-a intamplat si ai cunoscut prima dezamagire din viata ta, ai simtit prima data in viata ce inseamna sa iei premiul doi si asta te-a durut.

Traim intr-o societate in care locul 2 nu primeste nimic, de aceea toata viata ta se transforma intr-o lupta da a fi mereu pe locul 1.Dar aceasta cursa este una iluzorie, care nu iti ofera fericire ci dependenta.Devii dependent de parerile celor din jur dar cel mai grav este ca devii dependent de mintea ta.Capcana a fost pusa, iar tu copil inocent ai cazut in ea.

Acum incepe lupta adevarata,golul s-a creat iar tu alergi sa il umpli.Cand alergi dupa iluzii, toata viata ta ajunge sa fie o iluzie.Un telefon,un laptop,o masina, o iubita,un iubit cu un telefon,cu un laptop, cu o masina, case,plimbari, check-in, check-out, astfel incet dar sigur te tii mereu in sah pana cand va veni inveitabilul sah-mat.

Absolut tot ce exista in aceasta lume exista pentru a ne putea bucura de el.Bucuria este singura unitate de masura ce ar trebui sa fie valabila.Daca nu te bucuri cand faci ceva inseamna ca nu esti unde trebuie sa fii.Asta de cele mai multe ori nu inseamna ca nu esti unde trebuie sa fii fizic ci mental.Mintea ta te joaca ca pe o marioneta, tinandu-te mereu cu atentia in trecut sau in viitor dar niciodata in prezent.

Indiferent de ceea ce faci, in orice moment poti alege sa te opresti si sa confrunti ceea ce este in interiorul tau cu ceea ce ce afla in exterior.De fiecare data cand ti-e greu, opreste-te si intreaba-te: Sunt fericit?Sunt fericit cu adevarat? Raspunsul, daca esti sincer cu tine il vei primi imediat pentru ca in sine ta mereu l-ai stiut.Acum actioneaza,iar de fiecare data cand te simti inghesuit de probleme adu-ti aminte ca orice ar fi poti sa te opresti.

Mereu poate exista o alta cale in viata noastra pentru ca noi insine suntem calea.De aceea de fiecare data cand ne alegem pe noi vom sti ca suntem pe calea cea buna.

Marius Chirila

2 comentarii la „Calea catre fericire esti Tu

  1. Pingback: Ce este adevarat pentru Inima ta – Marius Chirila

  2. Pingback: Viata te sus(tine) – Marius Chirila

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s