Nu trebuie sa intelegi.Trebuie sa simti.

Trebuie sa simti

Imagine: ElohProjects and Pixel-Pusha

Tot ceea ce nu esti reflecta tot ceea ce esti.Nu trebuie sa fii inteligent pentru a intelege asta.Trebuie doar sa fii putin atent.Astfel un moment de prezenta iti poate da intreg Universul inapoi.

Lupta inceteaza,pacea devine un simplu cuvant, iar tu te scalzi in linistea din care se nasc stelele.In acea liniste nu exista mama, tata,rude,prieteni.In acea liniste esti numai tu,simtindu-i pe ei in tine,fiind parca mai aproape decat sangele ce iti curge acum prin vene.

Secretul este atentia.Vezi ceea ce ai vazut tot timpul doar ca acum tii cu adevarat ochii deschisi.Pana acum gandeai ceea ce vedeai, acum doar vezi, iar privirea ta trece dincolo de orice granita.

In prezent nu poate sa existe decat prezent,pe cand in viitor sau trecut esti tu cel care a uitat de tine.Acolo esti slab,fara gust sau culoare.Aici esti dovada vie a lui Buddha sau Isus.Nu ai ce sa intelegi, insa ai un infinit de simtit, iar ceea ce simti face raurile sa curga,muntii sa creasca si oamenii sa zambeasca.Este o pofta de viata aici, o dorinta infinita de joaca.Nimic nu este luat prea in serios pentru ca totul se schimba si suntem aici cu adevarat pentru a ne bucura de drum, de creatie,nicidecum de destinatie.

Lasa-i pe ei sa se gandeasca ce vor face la destinatie.Isi vor pierde vieti de-a randul sperand la ceva ireal.Tu vei fi acolo cand vor avea nevoie sa fie tinuti in brate.Tu ai fost acolo si cand eu am avut nevoie sa fiu tinut in brate.Ai incredere drag cititor.Astea sunt niste simple roluri ce jucam noi aici, dar odata ce ai privit dincolo de cortina intreaga existenta va cadea peste tine.Fii fara grija pentru ca nu vei pati nimic.Vei fi tot tu insa cu toate calitatile tale manifestandu-te 100%.

Nu vreau sa ma intelegi.Vreau sa ma simti.Vreau sa uiti ca ai o minte, sa uiti ca esti cineva.Da-ti voie pentru un singur moment doar sa fii aici.Nu faci nimic iesit din comun.Doar esti aici.Tu esti aceasta prezenta.Tu nu ai nume.Tu nu ai averi.Totusi tu te ai pe tine.Ce dar minunat!

Cand te recapeti pe tine,lumea se naste.Iar tu ai bilet in primul rand la spectacolul incredibil al manifestarii constiintei prin constienta.Nu trebuie sa intelegi.Trebuie sa simti…Adu-ti aminte:

Marius Chirila

4 comentarii la „Nu trebuie sa intelegi.Trebuie sa simti.

  1. Clar,simplu,minunat ,adevarat Multumesc

    Mi-a placut mult tot dar finalul…cel mai mult

    „Cand te recapeti pe tine,lumea se naste.Iar tu ai bilet in primul rand la spectacolul incredibil al manifestarii constiintei prin constienta.Nu trebuie sa intelegi.Trebuie sa simti…”

    Apreciază

  2. Pingback: Vreau sa mergi si sa te bucuri ca mergi.Drept inainte! – Marius Chirila

  3. Pingback: Ofera-ti liniste – Marius Chirila

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s