Adevar este un alt nume dat lui Dumnezeu

Adevar

Imagine: © Modifeye

Cateodata ajungem sa nastem monstri din cele mai frumoase si nobile povesti. Daca vei merge in adancimea celor mai frumoase idei pe care le ai despre tine si despre viata vei vedea ca nu sunt decat o alta incercare a mintii tale de a te prinde si a te pune la pamant, incarcerand astfel inca un rol in care tu sa crezi si ea sa existe prin forma sa.

Orice incercare de a negocia adevarul sau de a-l crea sub orice forma ii va asigura ego-ului o existenta mult mai rarefiata, dandu-i astfel sansa de a se ascunde mereu de constienta ta. Astfel modul in care iti traiesti viata va fi dupa forma acelei idei, acelui punct fix, pe care tu nu consideri ca ai de ce sa il pui la indoiala.Iti da chiar impresia ca este acolo de cand lumea, ca exista odata cu tine dintotdeauna, insa asta este doar o impresie…ca umanitate am creat razboie din niste simple impresii…

Am constientizat de curand cum o astfel de idee m-a tinut foarte mult timp sub vraja ei. A fost o idee foarte frumos imbracata pe care am crezut-o iar si iar, intarindu-i astfel existenta. A fost acel gen de capcana spirituala, de idee care te face sa crezi ca actionezi in directia adevarului, pentru adevar. Dar de fiecare data cand actionam pentru adevar nu facem decat sa ii negam existenta. Adevar inseamna tot ceea ce se afla aici in prezent si nu are nevoie de nici un ajutor din partea noastra pentru ca noi facem parte din el indiferent de manifestarea pe care o avem. Adevarul nu este undeva sus in ceruri, tinut bine intr-o bula.El exista aici pe Pamant sub toate formele. Respiri adevar prin fiecare por al fiintei tale, in fiecare moment, numai ca nu esti constient de asta. De aceea crezi ca trebuie sa actionezi intr-un anume fel pentru a apara adevarul sau pentru a-l trai. Adevarul este doar un alt nume al lui Dumnezeu.

Ceea ce faceam cand credeam in aceasta idee era sa ii dau in continuare viata ego-ului, adica sa cred in ceva ce nu exista de fapt.Stiam cine sunt eu cu adevarat dar totusi continuam sa cred intr-un gand ce imi soptea ca trebuie sa mai fac ceva, sa mai practic ceva. Ideea care se lipise de mine era de a deveni terapeut specializat in terapii transpersonale, de parca simpla prezenta a acestui moment nu ar fi fost de ajuns.

Aceasta idee ma tragea din ce in ce mai mult catre viitor, catre ceea ce nu exista. Constienta asupra momentului prezent se acoperea cu aceasta idee, iar eu ma purtam ca atare. Eram o simpla idee ce relationa cu cei din jur si cu viata, eram din nou ceva fals.

Acum cateva zile insa, totul a cazut sub propria greutate.Toata aceasta idee frumos imbracata, ce avea o fundatie pe care nici o bomba atomica nu ar fi putut sa o distruga a cazut de la sine. Ce am facut eu ca sa se intample asta? Absolut nimic.

Viata a aranjat lucrurile in asa fel incat sa ajung sa car niste bagaje la 11 noaptea in parc, neintelegand deloc cum de ajunsesem in acea situatie. Mi se parea totul inexplicabil, chiar banal. M-am asezat pe o banca si dintr-odata s-a facut liniste. Atat. Fara nici un foc de artificii. Fara nici un fel de energie cosmica simtita prin corp. Fara nimic. Numai liniste. Atunci am stiut pur si simplu. Fara sa fie nevoie sa pun asta in cuvinte, am stiut ca in tot acest timp m-am mintit.A fost ca o descretire de frunte sau de relaxare a umerilor, am simtit ca m-am relaxat cu toata fiinta mea si o profunda recunostinta a venit cu asta.

Caram foarte multe povesti cu noi in viata insa acelea care merg parca dintotdeauna cu noi, acelea cu care ne trezim mereu dimineata si ne culcam seara, acelea reprezinta structurile de baza ale ego-ului.Crezand incontinuu in existenta lor si nepunandu-le niciodata sub semnul indoielii ne separam in mod constant de existenta, de momentul prezent.Devenim astfel prinsi in propriul paradis, un paradis pe care care ni-l transformam incet dar sigur intr-un iad.

Avem sansa extraordinara de a ne trezi la adevarata noastra natura, la adevaratul nostru Sine.Care sunt povestile care te tin captiv, care te tin legat in propria existenta? De ce nu poti sa mergi liber si degajat pe strada? De ce nu dormi noaptea? De ce te certi cu familia ta? De ce esti nefericit? Fii sincer cu tine insuti. Poti sa imi raspunzi intr-un comentariu daca simti nevoia sa faci asta, dar nu este neaparat relevant.Cel mai important este sa fii sincer cu tine. Mergi dupa Adevar in viata ta pentru ca acesta este un alt nume pentru Dumnezeu.

Marius

 

Te-ar mai putea interesa si:

6 comentarii la „Adevar este un alt nume dat lui Dumnezeu

  1. Liniste-Tacere-Dumnezeu. ESTI . Foarte frumos,ceea ce tu transmiti prin scris nu are nevoie de raspunsuri si nici de comentarii ,totul este deja spus.Simt insa sa te binecuvantez pentru ceea ce esti si dai mai departe.Continua sa ne luminezi sufletele prin aceste mesaje-trairi frumoase.Multumesc.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: Meditatia Inimii – Marius Chirila

  3. Pingback: Sunteti exact pe drumul pe care trebuie sa fiti – Marius Chirila

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s