Redescopera ca esti viu in adevaratul sens al cuvantului

A fi sincer cu tine reprezinta cea mai simpla si in acelasi timp cea mai puternica unealta pentru vindecare.

Este paradoxal ca ajungem sa ne credem bolnavi, ceea ce putem numi bolnav este partea mintii noastre care a creat o idee de sine statatoare legata de ea insasi. Mintea se „rupe” de constiinta in momentul in care se incarneaza, dezvoltand astfel pe baza tuturor evenimentelor pe care le traim un personaj enigmatic pe care il vom denumi aici „Domnul Ego”.

Domnul Ego este la baza o simpla idee ce a pornit de la Eu Sunt si care este completata pe rand apoi cu:” eu sunt copil, eu sunt baiat sau fata, eu sunt bun, eu sunt prost, eu sunt frate ,eu sunt sora, eu sunt bogat, eu sunt trist, eu sunt vesel, eu sunt inalt, eu sunt bun la matematica, eu sunt bun la sport, eu nu sunt bun la fizica, eu am o prietena, eu am o istorie, eu am dorinte, eu am idealuri, eu am volori, pe mine nu ma calca nimeni pe coada, eu am personalitatea mea, asa sunt eu, ma accepti asa cum sunt sau nu ma mai accepti deloc, eu sunt impotriva religiei, eu sunt un tip religios, eu o sa fiu bun intr-o zi, eu mi-am ratat sansa vietii acum 20 de ani, eu nu pot mai mult, eu am copii,viata este grea, trebuie sa lupti daca vrei sa fii fericit, este vina lor nu este vina mea, eu nu am facut nimic, timpul meu a trecut, numai nenorociti in tara asta, toti vor sa ma fure,eu sunt eu ce intrebare stupida mai este si asta: Cine sunt eu? Ahahahaha, ce prostii, revino cu picioarele pe pamant ba baiatule, viata nu este asa cum o vezi tu in filme, realitatea e cruda.”

Te regasesti? In cate dintre ele?

Domnul Ego este o idee ce si-a creat un imperiu pe carca ta. Te-a facut sa muncesti mereu pentru el. Te-a facut sa crezi toate aceste povesti si acum iti mareste dobanda pentru viata ta. Ai puterea sa deschizi ochii.

Exista o cale de a iesi din circul asta. Acea cale esti tu insuti. Pentru a merge pe aceasta cale primul pas pe care il poti face este sa incepi sa fii sincer cu tine. Acest lucru va incepe sa topeasca toata gheata ce te tine prizonier. Adevarul nu da nici o sansa minciunii atunci cand il alegi in inima ta.

Ceea ce urmeaza sa se intample il va supara pe Domnul Ego pentru ca vor incepe sa cada pe capete toate rolurile false prin care iti fura atentia si automat energia.Va incepe sa scoata cele mai puternice arme si in final va ataca cu tot ce are el mai bun,dar sansa este cu tine,mereu a fost prin faptul ca tu esti primul,mereu ai fost primul si mereu vei fi primul.Pentru ca un gand sa apara Tu trebuie sa fii mai intai acolo pentru a-l confirma.Astfel ramai mereu aici,observa,atent,fara identificare.Lasa tot ce vine sa treaca si la fiecare riposta el va slabi pentru ca tu nu il mai hranesti prin atentia ta.

Fii sincer pana la capat,mergi pana la capat si toata viata pe care o vei trai aici se va modela dupa puterea ta interioara si va lua o forma autentica,spontana,plina de gratie si frumusete.

Da play si dupa ce citesti ultimele randuri scufunda-te cateva momente in inima ta.Meriti asta,ai luptat destul.Meriti sa fii in pace cu tine insuti:

Adevarata putere o ai doar cand esti aici si esti cu adevarat aici atunci cand nu mai pretinzi nimic despre tine.Esti ceea ce esti.Imbata-te cu tine insuti,redescopera-te,redescopera sacralitatea fiecarei actiuni din viata ta,redescopera ca esti viu in acevaratul sens al cuvantului.In Adevar.

Marius Chirila

 

Te-ar mai putea interesa si:

2 comentarii la „Redescopera ca esti viu in adevaratul sens al cuvantului

  1. Pingback: Cu mintea limpede si inima deschisa – Marius Chirila

  2. Pingback: Sunteti exact pe drumul pe care trebuie sa fiti – Marius Chirila

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s