Trecutul este mort. Invie omule, invie!

tttttttt

Imagine:”Eyes From Africa”:

Devenim mereu nostalgici la ceea ce a fost, la ceea ce am trait. Ne aducem aminte de acele momente frumoase in care simteam ca suntem liberi, in care toata viata parca era in fata noastra si in care nici un munte nu parea atat de mare. Prietenii,iubiri,dorinte,sperante,vise…

STOP!

Asta ai facut toata viata ta. Ti-ai ratat absolut fiecare moment cazand in aceasta capcana a trecutului. Daca tot iti aduci atat de bine aminte, coboara mai adanc in acel trecut. Ce spuneai atunci? Ce iti lipsea? De ce anume fugei? Era totul chiar atat de perfect? Erai chiar atat de prezent in viata ta? Te-ai bucurat cu adevarat de acele momente sau si atunci, ca si acum, erau nemultumiri si lucruri care te impiedicau sa te bucuri cu adevarat de acele momente?

Trecutul este mort prietene, admite asta. Orice nostalgii ai avea acum, ele nu inseamna decat belele. Sunt doar capcane ce fac sa te prinda in aceasta realitate iluzorie pe care o numim trecut.Viata nu este si nici nu a fost vreodata despre a trai in trecut. Nici nu ai cum sa faci asta de fapt. Nu ai cum sa traiesti in trecut. Tot ce faci o faci din prezent. In prezent esti nostalgic si te gandesti la cum ar fi fost daca…

Trecutul este mort. Si de fiecare data cand te intorci in el nu faci decat sa mai mori si tu putin.

Viata aceasta are nenumarate posibilitati, fiecare moment este atat de plin de viata, atat de viu, atat de adevarat dar pentru a simti asta trebuie sa lasi trecutul la locul sau, adica in trecut.

Traieste-ti viata omule si fa-o acum, fa-o aici, nu o mai rata. Nimic nu te serveste mai bine decat acest moment. Numai aici esti viu, numai aici existi, numai aici traiesti, numai aici iubesti.

Invie omule, invie!

Nu muri aici, nu o face acum. Invie!

Renaste aici!

Traieste aici, respira aici, iubeste aici!

Despre asta este toata viata asta minunata de fapt, despre a te bucura de ea exact asa cum este acum. Fa asta si vei descoperi profunzimi in fiinta ta, profunzimi la care nici o carte de basme nu a visat vreodata.

Te astept aici.

Marius

 

Te-ar mai putea interesa si:

Un comentariu la „Trecutul este mort. Invie omule, invie!

  1. Pingback: Totul e bine – Marius Chirila

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s