I AM – Eu Sunt – documentar online subtitrat

i-am-eu-sunt-documentar-online-subtitrat
„I am (Eu Sunt) este un film documentar scris, narat si regizat de Tom Shadyac. Documentarul exploreaza calatoria personala a lui Shadyac din urma unui accident cu bicicleta din 2007, “natura umanitatii/dimensiunea omului” si “dependenta de materialism mereu crescanda a lumii”.

Filmul realizat de Shadyac cu o echipa de patru oameni, contrasteaza brusc cu lucrarile umoristice anterioare ale lui. In urma accidentului cu bicicleta Shadic sufera de “sindromul post traumatic” experimentand luni de zile dureri de cap si hipersensibilitate la lumina si zgomot. Sindromul a a urmat efectelor cumulative ale ranilor la cap capatate anterior la surfing, biciclism montan si basket.

In 2011 un articol din New York Times sustinea:
“simptomele unei comotii nu dispar”.

Ceva ca un simplu mers la bacanie era durerors pentru Shadyac, al carui creier era incapabil sa filtreze anumiti stimuli. Dupa ce tratamentele medicale au esuat in al ajuta el s-a izolat complet dormind in camaruta/ baia sa si capitonand ferestrele casei lui mobile cu draperii negre. Pe masura ce simptomele in sfarsit incepeau sa se potoleasca, regizorul a dorit sa impartaseasca cercetarea sa launtrica, iar modul cel mai bun pe care l-a stiut a fost filmul.”

SURSA: http://www.trezireainteligentei.ro

In documentar, Tom intervieveaza oameni de stiinta, lideri religiosi, ecologisti si filozofi printre care ii includem pe: David Suzuki, Desmond Tutu, Noam Chomsky, Lynne McTaggart, Elisabet Sahtouris, Howard Zinn, Thom Hartmann, Dean Radin si multi altii.

Filmul pune doua intrebari centrale: „Ce este gresit cu lumea?” si „Ce putem face noi legat de asta?” Filmul este despre „conectivitatea umana, fericire si spiritul uman” si exploreaza călătoria personală a lui Tom Shadyac, natura umanității și dependența acesteia de materialism.

Filmul ajunge la niste concluzii extrem de interesante printre care enumeram urmatoarele; cooperarea, empatia si compasiunea sunt calitatile intrinseci ale fiintei umane, calitati pe care omul si le erodeaza in timp in societatea competitionala si consumerista actuala. Separarea este o iluzie, iar noi suntem cu totii permanent interconectati. Senzatia de separare este cea care sta la radacina tuturor disfunctionalitatilor societatii actuale. Ceea ce facem fiecare dintre noi, individual, chiar afecteaza la nivel global omenirea. „I am” vine de la ideea ca suntem cu totii responsabili de ceea ce se intampla acum in lume, iar solutia este simpla, dar si complicata in acelasi timp: DRAGOSTEA.

„All we need is love” – John Lenon

La premieră filmul a obținut 20 de minute de aplauze în picioare.

Tom Shadyac este recunoscut pentru regizarea celebrelor filme „Ace Ventura: Detectivul lui Pește”, filmul care i-a facut celebrii atat pe Tom cat si pe Jim Carrey, cu care a mai lucrat și la filmele: Bruce Almighty (Dumnezeu pentru o zi), Liar Liar(Mincinosul mincinosilor) si celelalte filme din seria Ace Ventura.  A mai lucrat cu Eddie Murphy la seria „Profesorul trasnit”; cu Kevin Costner la filmul „Dragonfly”, cu Steve Carell si Morgan Freeman la „Evan Almighty” (Evan Atotputernicul), urmarea la Bruce Almighty, dar poate cel mai important film este „Patch Adams” cu Robbin Williams (un film aflat in top 5 al preferintelor noastre)-Sursa.

Vizioneaza documentarul subtitrat in limba romana accesand link-ul de mai jos. Vizionare placuta:

https://openload.co/embed/jd_WNOr2ItI/

4 gânduri despre „I AM – Eu Sunt – documentar online subtitrat

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.