De Aici Existi

de-aici-existi

Imagine: Inge Bovens

Cand pasesti orb prin viata inveti sa ai incredere. Habar nu avem unde pasim chiar daca ne mintim foarte des ca stim ce facem si incotro  o apucam. Nimeni si nimic nu iti poate garanta tie ca ziua de maine exista. Asemeni unor copii mici continuam sa credem basmele povestite la televizor, in filme, pe facebook sau chiar de la cei din jurul nostru.

Omule, viitorul tau nu exista. Trezeste-te, nu ai trait niciodata in viitor la fel cum nu ai trait niciodata in trecut. Tu ai trait mereu acum, mereu aici, prezenta ta a fost mereu aici, din acest „loc” te-ai gandit la trecut sau la viitor si poate te-ai crezut acolo dar realitatea este ca nu ai pasit niciodata mai departe de „aici”.

Este la mintea cocosului si totusi ne mintim… si totusi suferim… de ce? Pentru ca ne plac povestile, ne plac dramele in care Romeo si Julieta mor, ne place aventura, ne place comedia, ne plac chiar si filmele horror? De ce? Pentru ca toate astea exista si se manifesta prin constiinta noastra, pentru ca pur si simplu pot sa o faca, pentru ca Sursa din care tu provii este una si aceeasi cu sursa la toate astea.

Si daca exista o singura sursa a tot ceea e exista, acea sursa trebuie sa existe negresit si aici, in tine, acum. Este de ajuns, sa o cauti, sa o simti, sa o iubesti, sa ii fii recunoscator ca existi, este de ajuns un singur moment pentru a lasa deoparte o tona de povesti si vei simti poate pentru prima data ce inseamna de fapt „real”, ce inseamna de fapt „viata”, ce inseamna de fapt „iubire”, ce insemni de fapt ” tu” si ce insemn de fapt „eu”.

Trezeste-te omule, trezeste-te… nu esti obligat sa suferi, esti aici si asta reprezinta un miracol al existentei, nu mai pleca urechea la gura lumii, lumea este o scoala, o oglinda perfecta ce te invata de fapt cum sa fii tu insuti, cea mai mare comoara din Univers.

Asa ca nu mai da aceasta comoara pe lucruri trecatoare, lipsite cu adevarat de valoare. Valoarea se naste in tine, tu dai valoare lucrurilor, tu dai valoarea oamenilor, tu stabilesti pe cine iubesti si pe cine urasti, tu, tu, tu… este prea mult „tu” in toata povestea asta, renunta la „eu” si descopera ca esti liber si ca mereu ai fost liber.

Pur si simplu lasa tot, acum, poti sa o faci, de fapt nici macar nu o faci, doar esti, doar fii, este de ajuns, esti de ajuns, ai fost mereu si vei fi mereu de ajuns, de „aici” din „aici” existi, din „aici” iubesti” din „aici” traiesti, nu mai uita niciodata asta.

Fie ca randurile astea sa iti deschida ochii si sa te intoarca inapoi la tine insuti,

Marius

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: