De Neatins – pasaj din „Suflarea Absolutului” – Mooji

de-neatins

Imagine:Rafael Graf

In starea ei naturala, mintea este linistita, goala si deschisa. Ea exista fara intentie! Daca tu crezi ca e nevoie sa practici tacerea, sa gasesti tacerea, sa pastrezi tacerea, atunci ai inteles gresit. Toate astea, intregul univers, se manifesta in Tacere!

Nu este vorba de a alerga dupa tacere, ci despre a recunoaste Tacerea ce nu poate fi tulburata indiferent unde te-ai afla, in ce circumstante si cat de puternic ar fi zgomotul. Reactiile, de orice natura ar fi ele, nu exista. Nu exista nici-un comportament, nici o constrangere – tu si Tacerea sunteti Una.

Toate aceste cuvinte, aceste indicatii, sunt aici pentru aici pentru a-ti revela propria Tacere. Si nu e nevoie timp! Cand stai in fata oglinzii, aceasta nu spune: „Stii, eu sunt ocupata acum, intoarce-te in jumatate de ora.” Atat de puternica este  oglinda introspectiei, incat esti vazut imediat! Si atunci cunosti in mod direct Ceea Ce Nu Poate Fi Descris, Ceea Ce Nu Are Forma. Poate ca nu reusesti sa vorbesti despre asta, dar suferinta ta a luat sfarsit. Temerile tale au disparut. Ai cucerit insasi moartea!

Atat de multi dintre voi, cand sansa descoperii este chiar in fata lor, se scuza si fug, temandu-se sa arda ultimul atasament fata de „Eu”. Sansa este sa il infrunti, sa-l simti si sa vezi ca tu esti cel de Neatins.

Mooji – Suflarea Absolului

Cartea este disponibila aici, click pentru mai multe detalii.

suflarea-absolutui-mooji

2 gânduri despre „De Neatins – pasaj din „Suflarea Absolutului” – Mooji

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.