Fericirea adevarata. Ce este ea? Si unde o gasim?

Fericirea adevarata
Imagine:Adnan Bubalo
Cand accepti nimicuri in viata ta ajungi la randul tau sa te transformi in unul. Vine un punct in care va trebui sa exprimi liber ceea ce simti, plin de curaj pentru ca nimic cu adevarat rau nu se va intampla.
 
Nu poti sa controlezi viata celor din jurul tau si nici macar viata ta nu poti sa ti-o controlezi, cel putin nu in modul in care ti-o inchipui tu. Adevarata schimbare se naste din ascultarea atenta a vietii, adevarata schimbare se naste din renuntarea la roluri ce le jucam odata, roluri care acum nu ne mai servesc fiinta.
 
Schimbarea inseamna moarte si renastere in acelasi timp. Schimbarea implica sa fii dispus sa te lasi pe tine in bratele vietii, sa te modeleze asa cum stie ea mai bine.
 
Ne cream cateva idei fixe in viata aceasta si apoi ne tinem strans de ele. Problema este ca ceea ce a functionat atunci nu va functiona la nesfarsit. Contextul in care ne traim viata mereu se va schimba. De aceea daca pastram o atitudine rigida, ea nu ne va servi cum trebuie ba mai mult ne va duce catre suferinta.
 
Viata are mereu modul ei unic prin care ne pune la incercare si o face pentru ca noi trebuie sa fim cu adevarat fericiti. Viata asta este despre a trai fericit si liber.
 
Suntem invatati multe lucruri inca de cand suntem mici si apoi pe parcursul vietii, pe baza experientelor pe care le avem ne autoeducam, insa din acest proces total de educatie lipseste aproape mereu cel mai important lucru: Fericirea. Fericirea adevarata. Ce este ea? Si unde o gasim?
 
Acest subiect este cumva mereu ratat, de aceea ajungem sa ne invartim in cercuri. In cercuri gandim, in cercuri traim, in cercuri murim. Iar cercul acesta reprezinta o mare celula in care ne credem liberi dar nu e deloc asa. Daca ai sta cu adevarat si ti-ai asculta gandurile, ai constata ca ele sunt repetitive, iar daca ai merge pe firul lor ai descoperi ca au aceeasi esenta: Eu.
 
Acest Eu nu este Eul tau adevarat. El este doar o poveste, el este persoana, el este Ego-ul tau si este intr-adevar sursa tuturor problemelor sale, nu ale tale. Sunt ale sale pentru ca isi doreste asta, pentru ca fara ele, el nu ar mai avea o poveste, iar daca o poveste nu exista, automat nici personajele din ea nu exista, nu am cum sa o faca, nu au unde.
 
Bine ai venit in realitate, asa se numeste una dintre cartile lui Adyashanti si se potriveste atat de bine cu ceea ce vorbesc acum…
 
Realitatea ta este una inchipuita. Daca ai pastra linistea in fiinta ta chiar si o secunda, ma refer la liniste cu adevarat, ai intelege imediat la ce la refer.
 
Pasi vor mai fi facuti, experiente bune si rele vei mai trai, iar ce se va intampla cu viata ta numai constienta ta asupra lor va decide intr-un mod miraculos asta.
 
Te las aici si ma inclin,
 

2 gânduri despre „Fericirea adevarata. Ce este ea? Si unde o gasim?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: