Cand sa dai si cand sa nu dai sfaturi

cand sa dai si cand sa nu dai sfaturi

Nu este tot timpul momentul potrivit sa dai sfaturi. De cele mai multe ori in viata nu trebuie sa vorbim ci sa ascultam pentru ca cel ce preia initiativa de obicei este Ego. Ego va actiona mereu prematur, va incerca sa ii ajute pe ceilalti, scotandu-si in evidenta rolul de salvator, de sfatuitor, de binevoitor. Insa daca analizezi mai atent acest lucru vei descoperi cu stupoare ca de cele mai multe ori acel ajutor nu a venit din sursa ta pura ci a fost ceva ce asteapta intr-un fel sau altul altceva in schimb, ceva alterat.

Sunt convins ca ai experimentat foarte multe situatii in care tu simteai ca vrei sa ajuti pe cineva apropiat insa acea persoana nu iti raspundea deschis la ajutor ba chiar avea o reactie de revolta. Acest lucru se intampla tocmai pentru ca acel ajutor nu trebuia sa vina in mod natural atunci. Ai actionat dintr-un rol, de mama, de fiica, de tata, de fiu, de prieten, iubit,iubita,sot, sotie etc. Aceste roluri sunt pline de jocuri, iar cand ele ne joaca pe noi, fara sa fim constienti de asta ajungem sa facem mai mult rau decat bine celor din jur.

Cand ajuti , cand dai o vorba buna si nu te astepti la nimic altceva in schimb ba mai mult nici nu simti nevoia sa te justifici cu asta, ca tu nu astepti nimic in schimb, sa stii ca acela a fost un ajutor adevarat.

Vorbesc aici strict din prisma observarii jocurilor pe care mintea egotica le face, pentru cei care sunt interesati exact de lucrul acesta.

De aceea inainte sa deschizi gura asculta cu adevarat, iar daca este sa spui, acest lucru se va intampla de la sine. Observa cum ajungi sa rostesti lucruri pe care poate nu le-ai mai spus niciodata, sau cel putin nu in forma in care ies ele acum.

Spontaneitatea este unul dintre cele mai mari semnale ca mintea egotica si-a pierdut din farmece. Cand incepi sa te manifesti spontan in viata este motiv de celebrare, iar spontaneitatea va aduce dupa sine si mai multa bucurie si incredere in viata.

Asadar Domnule Sfatuitor, Doamna Salvatoare, eu va doresc o zi extroardinara. Astazi observati atent la jocurile propuse de mintea dumneavoastra si descoperiti inca o data nu puteti fi atins/a de ele.

Ramai Aici, cel mai bun loc din Univers este in Inima ta si descopera ca Viata le aranjeaza pe toate pentru ea insasi.Bucura-te.

Te imbratisez,

Marius

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: