Opreste-te putin, ce este de fapt al tau?

opreste-te putin

Libertatea adevarata nu inseamna nepasare, nu inseamna neglijenta, destrabalare sau lipsa de obligatii. Libertatea totala implica maturizare totala, in timp ce aceasta maturizare nu implica seriozate, imbufnare si inchidere ci dimpotriva, inseamna deschidere, joaca, curiozitate, iubire, protectie.

Protectia nu inseamna frica, putere de convingere si impunere ci inseamna a oferi spatiu, inseamna a avea incredere si a continua sa zambesti chiar si atunci cand ti se spune nu.

„Nu” nu inseamna mereu nu, „nu” poate inseamna ca nu e momentul acum, „nu” poate inseamna „da” daca il primesti cu inima deschisa, „nu” poate inceta la momentul potrivit ceea ce este fals.

Falsul devine fals atunci cand uitam cine suntem, cand ne aruncam inainte in proiectiile mintii, cand uitam ca am venit aici pentru a ne bucura de viata asta extraodinara, cand luam totul mult prea in serios.

Deschide ochii si fii atent nu la ce vezi in fata ci la Cel ce este in spate si priveste la toate astea. Omitem mereu acest aspect extraordinar de important. Ne proiectam mereu in fata si uitam ca facem asta, credem mult prea mult in aceasta proiectie, iar cand plecam de acasa ni se face frig si frica, actiunile noastre incep sa nu mai fie coerente, haosul ne invaluie viata si suntem mereu reactivi la viata, suntem mereu in garda, iar atitudinea devine una de gheata, de violenta, de a proteja ceea ce este al meu…

Dar opreste-te putince este de fapt al tau? Si cum poti defini ceva ce este al tau? Cum te vei purta cand acest „al tau” va disparea? Pentru ca totul dispare mai devreme sau mai tarziu, totul se intoarce Acasa. De ce anume te atasezi si de ce nu lasi viata sa curga de la sine? Pentru ca asa se intampla de fapt.

Stii cat de frumoasa este viata asta?

Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, trebuie sa o incerci pe propia piele sa vezi cum se simte. Iti dau un indiciu: TU – uita-te ce este acolo fara sa cauti un obiect anume. Aceasta investigare, daca se petrece sincer, ……………………………………………………………………………………………………………………………………………. acest spatiu va fi completat de tine la momentul potrivit.

Te imbratisez,

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.