Despre barfa, critica si ego

barfa critica si ego

Nu ai cum sa stii ce este cu adevarat in mintea oamenilor si nici macar nu este treaba ta. Treaba ta este sa stii ce este in mintea ta, sa cunosti tot ce apare acolo si foarte important: sa nu mai iei de bun tot ce vine de acolo pana nu il investighezi cu adevarat pe cel care gandeste toate astea.

Tot ce vine din minte, indiferent de forma in care vine, nu are cum sa fie adevarul absolut pentru ca vine si pleaca.

Este foarte usor sa alunecam in barfa si in critica dar acestea reprezinta o irosire de energie pentru ca nu au de fapt nici un fond in adevar. Este mereu despre noi insine, nu despre altii pentru ca actorul principal in aceasta piesa suntem noi insine.

Atata timp cat nu investigam cu adevarat acest actor nu vom sti niciodata de ce este cu adevarat in stare. De aceea priveste la tine nu la altii. Altii nu conteaza, nu in sensul acesta, de barfa.

Si ei sunt pe aceasta scena, actori ale caror roluri se desfasoara mai mult sau mai putin constient. Dar pana cand vederea ta nu va fi cu adevarat clara cauta sa nu mai vorbesti despre ei in nici un fel.

Daca vrei sa fii liber inceteaza sa mai crezi imaginile de sine la care Ego priveste. Este ca si cum ai fi intr-un magazin cu toate uniformele de pe Pamant, ai foarte multe oglinzi in fata si privesti catre ele, in una esti imbracata in politist, in alta doctor, alta reflecta un pompier, alta un om al strazii, cea de langa ea un om simplu, iar alta un miliardar. Daca privesti si mai atent in fiecare poti vedea si mai multe detalii care arata o mama, un tata, o bunica, un bunic, prieten, iubit, iubita si ele continua sa se desfasoare in fata ochilor tai in acest magazin si totusi, pe care din toate astea le alegi? Si care esti tu de fapt?

Daca cel care priveste in una din oglinzi crede ceea ce vede, uitand ca se afla intr-un magazin de uniforme, el sa stii ca este Ego, o parte foarte mica din marea Constiinta. Chiar si el poate fi observat. Cand el este observat modul in care percepi viata devine mai amplu, mai clar, mai plin de adevar. Stai in acel loc si priveste de acolo.

Cand stii ca vederea este clara? Pur si simplu o stii cu toata fiinta ta. Este cel mai natural lucru care ti se poate intampla: sa fii tu insuti.

Te imbratisez,

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Poti comanda Cartea „Conștient” de aici.

scan0001

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.