Calul, boierul si morcovii

Uitam de ce suntem aici. Uitam sa traim. Modul in care actionam da de gol ceea ce se afla in interiorul nostru: haos.

Coboara din acest carusel nebun: munca, munca, munca, frica, frica, frica, dorinta, dorinta, dorinta.

Alergi dupa orice iti pune mintea in cale. Imi vine acum aceasta imagine care cred ca reprezinta perfect ce vreau sa iti spun:

chasing the carrot

Tu, Constiinta Suprema, te-ai transformat in acest cal. Mintea ta este acum un boier ce te are mereu la mana. Morcovii sunt toate acele ganduri pline de insemnatate pentru imaginea de sine pe care ti-ai creat-o.

Aceasta imagine de sine pe care ai construit-o de-a lungul timpului si care a fost intarita  cu ajutorul parintilor, a familiei, prietenilor si a societatii este de fapt sursa tuturor problemelor tale.

Mai toate lucrurile pe care le faci sunt pentru a hrani aceasta imagine falsa de sine. Esti barbat, este necesar sa ai multi bani, un ceas frumos, o masina puternica, multi prieteni, freza perfecta, ultimul telefon aparut, muschi etc. Esti femeie, este nevoie sa ai un barbat puternic langa tine sa te iubeasca sau mai nou sa fii independenta, o femeie de succes, sa ai multe poze pe facebook, facute cu telefonul IPhone sau Samsung, toate sa fie cu buzele rosii, lux, frumos, alint, senzualitate.

Acestea sunt niste simple exemple pentru a intelege mai clar la ce ma refer. Ce gandesti tu despre tine in fiecare zi? Ce este nevoie sa faci in fiecare zi? Si de ce? Care sunt toate aceste motive si pentru cine incerci sa le indeplinesti?

Nu este cumva acelasi boier din poza in capul fiecaruia?  Nu este cumva acelasi, doar ca schimba pentru fiecare morcovii?

Toata puterea se afla in tine, mereu a fost asa. Doar ca te-ai lasat pacalit de acest om de vanzari agil reprezentat de mintea ta. Tot ce iti vinde, tu cumperi. Cumperi cu energie, pe care o investesti haotic in lucruri ce trec.

Ai grija mare la mintea ta, nu este prietenul pe care il credeai. Investigheaza asta mai atent si imi vei da dreptate. Ce iti spune astazi radioul din cap si merita el ascultat?

Sa ai o zi senina,

Marius

 

Poti comanda Cartea „Conștient” de aici.

scan0001

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.