In liniste cu tine

in liniste cu tine

Ce mai rămâne de spus atunci când ești fericit? Ce mai poți adăuga când totul este deja complet?

Ceva vine și încearcă să ne tragă atunci când suntem fericiți. ” Haide e târziu, să mergem”, „Mai încet că se uită oamenii aia”, ” Oare ce o să creadă despre mine că mă comport așa?” , „Mâine trebuie să faci treaba aia”, „Banii se termină” – povești.

Povești de adormit copiii, și ce copii mari suntem. Mulți oameni doar îmbătrânesc fără să crească cu adevărat în înțelepciune.

Când viața asta se va termină probabil că regretele vor apărea, asta dacă vei fi și atunci destul de deschis să le simți.

Închiși, închiși în propria cochilie stăm. O privire încruntată aruncată unui necunoscut este percepută că ceva normal. Un normal stricat de fapt.

Ai ochi să vezi, folosește-i. Fii sincer cu ceea ce vezi în viața ta și mai ales fii sincer cu ceea ce vezi în tine. Sinceritatea nu implică judecată ci doar o vedere clară.

Este ca și cum ai spala o farfurie murdară. Nu începi să spui: „Ia uite aici cum s-a făcut roșia asta, aici cred că era și brânză, ce culoare a prins castravetele asta…”, nu, pur și simplu ai văzut farfuria și te apuci să o speli, s-a terminat povestea.

Iar apoi mergi mai departe. Nu este nevoie să lăsăm atât de multe urme în spatele nostru. Ai spălat o farfurie, gata, nu e nevoie să povestești nimănui despre asta.

Suntem obișnuiți să ne jucăm rolul pe scena societății, să povestim despre noi și despre lucruri care ne confirmă pe noi. Dar de fapt ne simțim mult mai liberi atunci când descoperim că viața nu este numai despre a povești ceea ce faci, sau despre a-i bârfi pe alții. Viața este aici și conține în acest moment întregul.

Întregul acesta trebuie trăit, experimentat direct pentru a fi înțeles. Altfel, la fel ca și cuvântul „nimic”, va suna ciudat în mintea egotică.

Așa că stai aici, acum, cu tine. Lasă deoparte ceea ce a fost în trecut, nu te servește acum. Fă același lucru și cu viitorul, cu ceea ce urmează să faci, nu ai nevoie să îți ghidezi viața după un set de reguli bine definit, lasă puțin aer să pătrundă. Iar cu ceea ce se află în prezent, dacă mai sunt niște gânduri rătăcite, lasă-le în pace, nu le mai da atenție. Fă același lucru și cu senzațiile ce sunt percepute în corp, sunt doar simple senzații. Lasă totul să fie așa cum este și stai îmbrățișat în ființa ta. Rămâi aici prezent, fără povești, doar stai cu asta și îți va binecuvanta fiecare aspect al vieții.

Te las în liniște cu tine, orice meditație trebuie să se termine cu liniște. Când nu mai ai nimic de spus, ești liber.

Te îmbrățișez,

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.