Cum ne ratam viata visand mereu la viitor

Cum ne ratam viata visand mereu la viitor

Nici un lucru nu are in sinea lui valoare. Tu esti cel care pune valoare in lucruri. Simpla ta atingere le da valoare.

Pretuim prea mult unele lucruri care nu ar merita atat de multa atentie, in timp ce pe altele pur si simplu le ignoram. Cu totii stim ca trebuie sa mancam sanatos, sa ramanem hidratati si sa facem exercitii fizice insa cati fac asta? Acesta este doar un exemplu, multe altele pot urma dupa el. Ideea este ca ceva acolo in interiorul nostru are anumite preferinte in viata asta.

Este intr-un fel predefinit, din fabrica daca vrei sa spunem asa, sa avem o predispozitie mai mare pentru lucrul x. Asta nu este nici o problema, este modul prin care viata exista, prin care creeaza si se manifesta.

Cum ne ratam viata visand mereu la viitor

Problema apare cand ceea ce facem ajunge sa se imputa, cand actiunile noastre nu mai sunt unele inocente, cand ele au scop bine definit, au un tel, atunci incepe sa miroasa a Ego. Asta face ca o ceata deasa sa se lase peste realitatea noastra. Incepem sa vedem numai acele lucruri, incepem sa credem ca numai despre asta este viata, astfel ajungem sa ratam bucati din ce in ce mai mari din viata.

Asta este intr-un fel conditionarea pe care ne-o preda mai mult sau mai putin voit familia si apoi societatea. Orice conditionare implica limite. Ajunge sa credem ca pentru a avea Y trebuie sa facem X. Pentru a avea bani trebuie sa muncim de exemplu. Transformam tot ce facem in viata, totul incepe sa aiba un scop din ce in ce mai bine definit, este insa definit doar in mintea noastra pentru ca daca ducem povestea pana la capat… de ce muncesti? Sa imi cumpar o casa, sa am bani, sa imi gasesc o relatie, sa ma casatoresc, sa am copii, sa calatoresc, sa fiu fericit…

Dar poti fi fericit acum(click)

-Da stiu, dar atunci o sa fiu si mai fericit…

Si ne ingropam, in fiecare zi ne ingropam in felul acesta, ne vindem viata pe povestile viitorului si omitem ceea ce avem de fapt concret aici, momentul prezent, singurul spatiu in care fericirea poate exista.

Vrei sa fii fericit? Opreste-te, inchide ochii si descopera cine este acest EU care vrea sa fie fericit. Cauta-l si vezi daca poti cu adevarat sa il gasesti. La un moment dat se va face liniste si vei descoperi ca el nu exista, a disparut si a luat si visele tale cu el.

Este dureros sa afli asta? Pentru cine? Cauta-l in interior, cine sufera?

Nimeni nu sufera de fapt, sunt doar idei ce sufera intre ele, ce joaca povesti de Oscar in capul tau.

Opreste-te, ai tot ce trebuie aici. Cumva ceva in interiorul tau stie ce vorbesc. Stiu asta.

Ai incredere (click), viata este un mister ce se descopera prin simpla ta privire.

Esti binecuvantat. Ai grija de tine fiind aici si oferind toata atentia acestui moment. Atat.

Te imbratisez,

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.