Sunt sau nu demn/a pentru Adevar? – cum recunosti daca un maestru este adevarat sau fals? (Intrebare si Raspuns)

Cum recunosti daca un maestru este adevarat sau fals

Intrebare: Poate că nu se pun astfel de întrebări, dar remarc ceva ce spune Papaji: el răspunde întotdeauna la întrebări ( și sunt maeștri care nu răspund întotdeauna, chiar și dintre discipoli ai lui) , apoi el mai spune că nu a spus despre Adevărul ultim nimănui din discipolii lui, cel puțin la momentul interviului. Adică este Adevăr și Adevăr ultim? Și până la urmă a spus cuiva Adevărul ultim? Tu Îl ești? Te întreb pentru că recunosc că sunt nedumerită in urma observării multor lucruri in ce privește pe cei care sunt acest Adevăr. Iar unii vorbesc despre altii cum că nu ar fi. Și s-a întâmplat să fiu la unii dintre aceștia. Pentru că un căutător nu are de unde să știe care este un autentic maestru care e chiar Adevărul ultim. Ma interesa Adevărul ultim. După interviul cu Papaji ( ai link aici cu interviul) și a spus-o și Mooji în satsang pare că Adevărul nu se cuibareste in oricine. Asta nu e o discuție că sa mai aflu o informatie . Nici nu vreau Adevărul că sa mi-l pun la butoniera. Însă mă întreb cum as putea fi demna de El? Ce implica asta? Care sunt lucrurile care mă fac nedemna ? Ce înseamnă cu adevarat a prețui diamantul oferit de Prezenta? Toate întrebările astea sunt legate unele de altele. Ce te face eligibil pentru Adevărul ultim?

Raspuns: Faptul ca iti pui intrebarea daca esti demna de asta este pentru mine o dovada puternica ca esti demna. Cum sa faci asta? Din pacate nu exista Maestru pe pamantul asta care sa dea raspuns in acest fel. Acest raspuns nu vine dinspre cineva catre altcineva, acest raspuns se naste si infloreste in mod natural in cautatorul autentic, iar tu esti un cautator autentic, fii fara grija, biletul tau este deja rezervat. Va veni o zi in care toate intrebarile astea se vor scufunda pe fundul constiintei tale, iar epava se va evapora, vei descoperi nimicul, nu va mai ramane nimic de ele… Ce maestru este autentic si care nu este autentic? Doar inima recunoaste asta, mintea se poate indragosti sau poate refuza persoana unui maestru, dar inima recunoaste acea vibratie specifica a maestrului autentic, pentru ca este vibratia ei, mama isi va recunoaste mereu copilul. Dumnezeu il vede peste tot pe Dumnezeu, ego poate vedea doar ego, tine minte asta data viitoare cand te mai intrebi daca unul sau altul este sau nu autentic.

Incearca cateva zile cu ceea ce viata iti da…. maturizare… discutiile noastre vor fi pentru scurte clarificari, incepe sa ai incredere in ceea ce vezi, iar daca se mai fac mici greseli pe ici pe colo nu conteaza, constiinta are capacitatea de a se adapta extraordinar de repede . Te imbratisez!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.