Egoul este doar o simpla etapa pentru umanitate

egoul este o simpla etapa pentru umanitate

Actiunile egoului sunt mereu de suprafata, fara profunzime pentru ca desi tot ce face este pentru a-si consolida pozitia de „eu”, el se raporteaza mereu la exterior.

El este intr-o continua competitie cu cei din jur, se simte mereu nevoit sa dea din coate, sa face ceva pentru ca lumina reflectoarelor sa fie pe el, iar cand asta nu este posibil isi duce povestea mult in interior, in labirinturi aproape imposibil de deslusit, in stari depresive, auto-distructive.

Este o poveste trista atunci cand incepi sa o privesti cu ochi constienti, insa in acelasi timp iti dai seama ca asta este doar o etapa prin care constiinta trece. La fel cum era cand erai bebelus si nu puteai inca sa stai in picioare. Acum ai capacitatea sa alergi.

Din ce in ce mai multe fiinte umane incep sa stea pe propriile picioare si asta este extraordinar. Transformarea prin care trece umanitatea este din ce in ce mai clara. Suntem norocosi ca traim in aceasta forma, in aceste timpuri, acum se pun bazele unei noi umanitati, unei umanitati constiente.

Vor veni zile in care discutii despre cum sa scapi de probleme si ce sa faci sa fii fericit, nu isi vor mai avea locul. Constienta este sinonima cu fericirea. Dumnezeu este sinonim cu iubirea. Astea sunt parti integrate din tine, iar o fiinta constienta le traieste si le manifesta la fiecare pas facut aici.

Acest articol nu are o tema anume, este poate doar o mostra din ceea ce va fi sa fie. Iar atunci cand va fi sa fie, tu vei fi tot aici sa le observi.

O saptamana minunata iti doresc. Te imbratisez!

Marius

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.