Cum sa pui capat razboiului interior

cum sa pui capat razboilui interior

De fiecare data cand excludem, cand suntem impotriva la ceva sau cand suntem pentru ceva, nu facem decat sa cream tabere, iar taberele mai devreme sau mai tarziu duc la razboi. Unde resimtim de fapt acest razboi? In noi insine.

Totul este resimtit in interior, exteriorul este doar o piesa de teatru, adevarata experienta se petrece in interior, in ceea ce simtim.

Realitatea ne este franta in bucati atunci cand sustinem cu putere anumite lucruri. In timp ce facem asta, ce se intampla cu celelalte aspecte ale vietii? Dispar, se ascund, ne mai avand atentie, nu mai fac parte din realitate. Riscam astfel sa avem o realitate ingusta, noi credem ca sustinem ceva valoros, ca aducem o schimbare, dar de fapt nu facem decat sa ignoram viata in toata manifestarea ei. Cu cat esti mai focusat pe un lucru, cu atat vei turna mai multa energie in el si cu atat realitatea va fi mai ingusta.

De exemplu, un individ care este pentru politica, care merge impotriva celor de la conducere, face marsuri, lupta impotriva incalzirii globale, lupta pentru egalitatea dintre sexe, lupta pentru a fi sau nu gay, iar exemplele pot multe altele, va avea o viata foarte trista de fapt. Unde sunt relatiile? Unde sunt pasiunile? Unde sunt plimbarile in natura? Unde sunt momentele de contemplare? Unde este meditatia? Poate ca fac parte din viata acelui individ, insa le foloseste in scopul de a-si atinge obiectivul. Stii expresia „calc pe cadavre”? La asta se refera, fac orice pentru a-mi demonstra ideea mea. Pentru ca asa cred eu.

Cine este „eu”? Verifica-l putin. O sa gasesti doar un set de conditionari, un ghem de ganduri ce s-au legat in identitati diferite, toate in mintea aceluiasi individ. Acum esti nervos, acum esti fericit. Nu este nimic stabil cu tine, esti mereu de la agonie la extaz, pentru ca fiecare identitate isi cere dreptul, fiecare cere sa fie satisfacuta, iar tu alegi sa le satisfaci. Si alergi in gol. Si pe asta se duce viata ta.

Multe chestii sunt atinse in interiorul tau de randurile astea. De ce? Pentru ca se intampla, in sinea ta stii care este adevarul.

Ai curajul sa privesti in sinea ta mai clar si fa-o sincer, curata ceea ce nu iti serveste fiinta. Iar viata, ia-o asa cum vine. Nu este nevoie sa lupti, nu functioneaza. Alege calea inteleapta, foloseste-te de viata asta pentru a-ti invinge proprii monstrii interiori. Si sunt destui, ai destui.

Dar cand descoperi ca fiecare dintre ei poate fi redus la tacere, viata ta va capata alta calitate in fiecare aspect al ei si vei incepe sa si intelegi, una dupa alta. Cum functioneaza toate astea, cum functioneaza de fapt toata viata asta. Si vei avea intelegerea corecta pentru ca acum nu vei mai privi din afara, nu vei mai privi doar din mintea ta, o vei face dintr-un spatiu mai profund, dintr-un spatiu din care toate astea iau forma si exista.

Te las acum cu asta: Traieste viata asa cum vine, nu mai crea divizari.

Din liniste, pentru liniste, te imbratisez.

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Poti comanda Cartea „Conștient” de aici.

scan0001

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.