Tu vei transforma lumea in care traiesti – Articol

Tu vei transforma lumea in care traiesti

Dumnezeu nu este o teorie, este o experienta directa. Teoriile nu fac decat sa atraga si mai multe teorii, experientele insa, sunt mult mai aproape de adevarul tau.

Daca ar fi sa alegem intre un om de stiinta care stie perfect cum functioneaza corpul unui caine si cainele insusi, de care ai spune ca este mai autentic? Cainele nu stie nimic despre el insusi, totusi isi face treaba extraordinar, latra, alearga, miroase, este ceea ce este. In schimb omul de stiinta, stie toate astea la perfectie dar cate din activitatile din viata lui le face la perfectie, care este experienta lui directa cu viata? Care dintre cei doi crezi ca este mai fericit?

Toata teoria de pe Pamant nu te va salva. Salvarea va veni numai din experienta ta directa cu viata. Cum se simte sa mirosi? Cum sa simte sa alergi? Cum se simte sa dansezi? Gustul mancarii? Persoana iubita in bratele tale. O ploaie in mijlocul verii, o raza de soare intr-o zi de iarna. Cum se simt toate astea?

Am uitat sa simtim. Am putea spune ca ne-am transformat in niste nusimtiti (am scris corect) . De ce? De ce indepartarea asta atat de mare de lucrurile care sunt cele mai importante de fapt? Pentru ce lupta asta absurda?

La ce ai nevoie de trofee daca in jurul tau este pustiu? Degeaba poti sa mananci la cel mai luxos restaurant din oras daca nu ai pe cineva sincer cu care sa imparti masa.

Vorbesc despre bucuria vietii, de obicei te indemn sa iti descoperi individualitatea, ceea ce inseamna de fapt sa fii individ si sa descoperi ce se afla de fapt in spatele acestui individ, dar vreau sa iti spun ca este pacat sa ratezi toate astea. Meditatia o ai mereu cu tine, tu insuti esti meditatia, asa ca nu iti face griji, traieste.

Libertatea nu inseamna exagerare sau daca exagerarea se produce, este tot pentru a te tine treaz, pentru a intelege ca acolo nu ai de ce sa mergi, ca nu primesti nimic de fapt, dar ca ai atat de multe de pierdut.

Numai cei care simt ca viata asta este despre libertate, despre bucurie si adevar, ma pot intelege. Ma bucur ca tu esti printre ei. Tu vei transforma lumea in care traiesti. Si asta nu neaparat prin proiectele mari pe care le desfasori, desi s-ar putea intampla si asta, dar mai ales se va intampla prin ceea ce esti, prin simpla ta prezenta. Si asta nu este aroganta. Fii ceea ce esti, nu trebuie sa ceri de la nimeni scuze pentru ca existi. Viata are incredere totala in tine, iar daca gresesti, fii fara grija, are ea modalitatile ei unice de a te aduce inapoi si de a-ti arata greseala.

Ai incredere in viata, ai incredere in tine, imi doresc sa descoperi din propria experienta ca nu este nici o diferenta de fapt intre cele doua.

O zi extraordinar de normala sa ai!

Marius

Poti comanda Cartea „Conștient” de aici.

scan0001

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.