Maturizare – Articol

maturizare

Nu ce face lumea conteaza. Nu ce zice lumea conteaza.

Tot ceea ce se afla in aparentul exterior este plin de variabile. Nimic nu ramane constant. Daca atitudinea ta se schimba pentru ca s-a uitat cineva urat la tine, iar maine aceeasi persoana iti zambeste ce faci? Iar te schimbi?

Societatea in care traim ne impinge la o atitudine falsa, la a ne conforma mereu, chiar daca nu tot timpul simtim asta. Asa se intampla ca in loc sa avem indivizi maturi in societate, in multe situatii, gasim doar niste copii batrani.

Corpul nostru creste, se transforma in fiecare moment. Chiar in acest moment se produc transformari in corpul tau, transformari de care tu nu esti constient si nici macar nu ai nevoie sa fii, dar se poate spune acelasi lucru si despre tine? Traind in acest corp, ceva se maturizeaza sau se opune mereu schimbarii, deschiderii si noului?

Observa aceste tendinte de a nu parasi zona de confort, pentru ca ele fac parte din modalitatile pe care Egoul le foloseste pentru a-si confirma pozitia. „Asa sunt eu”, „Eu nu ma schimb pentru ca asa zice lumea” si totusi in mod bizar, chiar daca afirma lucrurile astea, de foarte multe ori cedeaza in fata presiunii sociale si se conformeaza.

Asadar, vreau sa te intreb, se merita sa te bazezi in viata ta pe asa ceva?

Toate acele principii morale pe care le tinem in brate ar trebuie aruncate la gunoi. Ele nu ne folosesc la nimic daca sunt doar niste idei prafuite fara pic de viata, de experienta directa in ele.

Foarte putine lucruri din cele de care ne agatam merita tinute de fapt. Iar din acestea va trebui sa inveti sa le folosesti in functie de ceea ce momentul cere. Pentru a putea face asta este necesar sa ramai deschis in fata vietii, numai asa putem sa simtim fluxul vietii, numai asa putem intui ceea ce momentul cere.

Asa ca lasa ce zice lumea, lasa ce zice mintea, traieste momentul acum, asa cum este el. Si vei descoperi ca ceva te invata in acest moment cum sa reactionezi, ce sa spui si cand sa taci.

Acorda-i incredere vietii, numai asa te poate surprinde, iar cand te surprinde straduieste-te sa tii cat poti de tare ochii deschisi. Calatoria abia a inceput.

Te pup,

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Poti comanda Cartea „Conștient” de aici.

scan0001

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.