Nimeni altcineva ( curatenia de primavara ) – Articol

Nimeni altcineva ( du gunoiul )

Cum sa navigi pe aceste ape tulburi? Cum sa te feresti cand unii arunca cu pietre in tine? Cum sa fii tu insuti, cand atat de putini sunt cu adevarat ei insisi?

Schimbarea in lume se produce nu atunci cand mergi catre lume sa o schimbi, ci cand recunosti problemele lumii in tine. Vindecarea apare cand devenim constienti de aspectele noastre murdare, cand privim catre acele lucruri pe care nimeni nu am vrea sa le vada.

Pana la urma de ce ne ascundem de fapt? Ce s-a intamplat in trecut, a trecut, iarta-te.

Iar gandurile pe care le consideri „murdare”, gandurile pe care le respingi… vreau sa stii ca te lupti prea mult cu ele. Dai importanta unor chestii care nu au atat de multa importanta. Acum poate ca par mari si grele dar vreau sa stii ca numai tu le-ai facut sa fie asa. Tu si numai tu, nimeni altcineva.

Nimeni altcineva nu are acces in spatiul tau interior. Acela este templul tau, acela trebuie sa fie locul tau cel mai sacru, caci de acolo pornesc toate. Asa ca incepe curatenia, nu mai amana gandurile, nu mai baga starile si emotiile sub covor pentru ca mai devreme sau mai tarziu vor iesi la suprafata si o vor face violent, creand suferinta atat pentru tine cat si pentru cei din jur.

De aceea este esential sa stii ce se afla in interiorul tau. Daca lasam ca totul sa fie un haos necunoscut, viata noastra devine un haos necunoscut. De aceea sunt momente in care ne simtim pierduti si nu stim incotro sa o apucam. Iar cand acele momente vin, care este primul lucru pe care il facem? Ne agatam de ceea ce cunoastem, ne agatam de vicii, de comportamente repetitive, de obiceiuri ce nu ne servesc si nu fac decat sa ne complice existenta pe aceasta planeta minunata.

Nimeni altcineva nu este dator sa te faca pe tine fericit. Nimeni altcineva nu are cum sa ia gunoiul din interior si sa il dea afara. Chiar daca ar dori cineva sa faca asta, este imposibil sa o faca. Vrei sa te bucuri de viata asta? Apuca-te de treaba.

O zi frumosa iti doresc,

Marius

PS: Daca esti in Bucuresti sau in Brasov in perioada urmatoare sunt sanse sa ne intalnim, toate detaliile mai jos:

Viata Constienta

  • 28 Martie – Prezentare de carte Brasov – Intrarea libera!

Afis prezentare Constient Brasov

prezentul constient

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.