Ramai vigilent – taie toate buruienile din radacina

ramai vigilent - taie toate buruienile din radacina

Orice teren crezi ca ai castigat in lupta cu ego, va fi intors impotriva ta. Asa ca nu arbora nici un drapel inca, nu sarbatori prematur. Continua sa fii atent si constient, nu permite vechilor tipare mentale sa vina si sa recapete incet, incet, puterea.

De multe ori ne relaxam prea repede si nu intr-un sens bun ci intr-un sens de inconstienta. Cand vedem ca anumite tipare comportamentale sau constructe mentale sunt distruse, ajungem sa avem o parere buna despre noi, dar asta este tot ego. L-ai dat afara pe usa din fata si a intrat prin spate pe la bucatarie.

Mentine-ti atentia si constienta in interior, in Sursa fiintei tale, in spatiu, in liniste, in ceea ce ti s-a prezentat singur si ai stiut in sinea ta ca este adevarat.

In tot aceast drum spiritual, drumul tau mereu trebuie sa se opreasca aici, in prezent, constient, in interior. Orice ar fi, orice poveste ar prezenta mintea, indiferent de cat de frumoasa sau ingrozitoare ar parea, tu continua sa fii constient aici, observator, martor detasat la toate astea ce apar in sfera perceptiei tale.

Oricand vorbesti, oricand simti ca este greu, cand apar conflicte, justificari sau arogante, mereu verifica de unde vorbesti:

Vorbesc din Adevar, din Sine? Sau o fac dintr-un rol, din mintea mea?

Cu cine ma identific acum? Si este cineva care cere drept la toate astea din Viata mea? Daca da, cine este el? Cine este nesatisfacutul? Cine este suparatul? Cine este nervosul? Cine este cel care le cunoaste pe toate si ii invata pe ceilalti cum sa se poarte si cum sa traiasca? Cine este salvatorul? Cauta in interior si vezi daca il gasesti pe cel ce pretinde toate astea.

Fii mereu sincer si vigilent si te vei scuti de multe probleme ce ar putea sa apara. Taie buruienile din radacina de fiecare data, si din cand in cand mai verifica, daca apar iar, taie-le din nou. Nu lasa nici un spatiu liber pentru ca mintea egotica sa revina la conducere.

Te imbratisez si ma inclin,

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Poti comanda Cartea „Conștient” de aici.

scan0001

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.