Relatii toxice, ego si frica de singuratate

relatii toxice ego si frica de singuratate

O relatie de cuplu nu ar trebuie sa fie un motiv de tristete ci o bucurie continua. Suntem impreuna intr-o relatie pentru a impartasi viata aceasta nu pentru a o incatusa.

Multi oameni sunt mai fericiti cand sunt singuri decat atunci cand sunt intr-o relatie. Asta se intampla pentru ca atunci cand esti singur ai tendinta naturala de a nu depinde de nimeni. De fapt aceasta atitudine de libertate este cea care devine atragatoare. De ce? Pentru ca libertatea este natura noastra reala. Ca si persoana vei emana aceasta libertate doar ca ea are un timp limitat in care se manifesta. Timpul este limitat de faptul ca ne credem o persoana separata de intreaga existenta. Iar persoana are frici, multe frici. Printre cele mai mari se numara aceea de a nu fi singuri.

Cu cat devii mai constient de aceasta frica, cu atat descoperi ca este ceva copilaresc. Esti mereu singur, dar nu in felul in care iti prezinta mintea ta aceasta poveste. Esti singur pentru ca esti mereu tu. Tu esti mereu cu tine, indiferent ca ai alte fiinte in jur sau nu.

Trecand mai departe la relatia de cuplu, iti scriu toate astea pentru a-ti prezenta adevarul asa cum este. Poate ca mintii tale nu ii va placea ceea ce spun acum, dar eu nu vorbesc cu mintea ta, vorbesc cu tine, diferenta este imposibil de comparat.

Daca esti intr-o relatie de cuplu, esti pentru ca viata te-a adus in aceasta apropiere. Nu transforma un dar de la existenta intr-o inchisoare. Daca esti intr-o relatie nu inseamna ca esti legat de maini si de picioare. Nu inseamna ca trebuie sa devii mai prost, mai fricos, mai fals. Multi oameni cand intra intr-o relatie se transforma in ceva hidos. O fiinta care alta data radia de bucurie si spontaneitate, acum este plina de frici, de ura, de tristete? De ce? De unde vin toate astea?

Toate vin din mintea noastra, mai exact din ceea ce numim Ego. Ego este in esenta lui o simpla idee. Este o idee crezuta si intarita inca din copilarie, astfel incat ajungem sa ne credem separati de existenta, de natura noastra reala.

Atata timp cat traiesti viata asta din Ego, tot ceea ce vei atinge va contine frica sau dorinta. Frica de a nu pierde ce ai acum si dorinta de a avea mai mult. In felul acesta Ego isi cimenteaza in fiecare moment peretii grosi ai fortaretei in care traieste. Daca nu face asta pur si simplu dispare, pentru ca nu este real, sunt doar idei peste idei crezute si intarite iar si iar si iar.

Sa iti fie clar: Tu nu esti acest Ego. Ego este doar o masca pe care ai uitat ca ti-ai pus-o peste fata. Traind o relatie de cuplu din Ego este sinucidere curata. Ambii vor incerca sa faca orice pentru a primi atentie, ORICE. Da, se ajunge la manipulare, la minciuna, la santaj, la orice este necesar pentru a-l tine legat pe celalalt de tine. Stii foarte bine la ce ma refer pentru ca ai trecut cu siguranta cel putin prin una, daca nu mai multe, relatii de acest fel. Poate ca te afli si in acest moment intr-o astfel de relatie. Daca este asa, sa stii ca nu ai ajuns intamplator sa citesti toate astea.

Este un subiect amplu, dar la radacina, toate problemele au aceeasi sursa: credinta in Ego. Tot ce gasesti pe acest blog reprezinta o indicatie mare despre cum sa scapi de Ego. Simt ca vor mai urma articole pe tema relatiilor de cuplu. Am ales sa scriu din nou pe aceasta tema pentru ca vad cum multi oameni se gasesc prinsi in aceasta panza de paianjen in cautarea lor spirituala si este pacat, pentru ca este un obstacol foarte mic de fapt. Totul este in mintea ta. Nu mai da crezare la ce spune mintea ta, devin-o constient de ce iti spune si nu te mai duce cu povestile ei.

Urmeaza-ti fericirea ta si oamenii care sa incununeze aceasta fericire vor veni de la sine.

Femeie sau barbat, dincolo de rolurile acestea, esti constiinta pura si te afli pe acest Pamant minunat pentru a descoperi cine esti. Afla asta, traieste asta si toate problemele tale vor disparea.

Te imbratisez, cu dragoste,

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Poti comanda Cartea „Conștient” de aici.

scan0001

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.