Nu transforma fericirea ta intr-un alt obiectiv pentru viitor

nu transforma fericirea ta intr-un alt obiectiv pentru viitor

Fiinta umana nu este construita pentru a atinge obiective. Desigur, poate face si asta si o poate face foarte bine, insa cu ce pret?

Cand lucram doar pentru a ne atinge niste obiective propuse de noi insine sau mai rau, propuse de altii din jurul nostru, ne sufocam spontaneitatea.

Intuitita noastra, partea salbatica, partea ce isi doreste aventura, partea ce nu cunoaste reguli, partea deschisa mereu pentru descoperire. Toate capacitatile extraordinare cu care o fiinta umana a fost inzestrata de catre natura sunt reduse aproape la 0. Asta are un efect colosal in viata noastra. Depresie, un sentiment ca nu suntem completi, ca viata este mereu gri. Intrebari ca: „La ce sens toate astea?” incep sa apara sub tot felul de forme. Relatiile noastre sunt unele de carton, de suprafata, nu mai gasim nici o profunzime acolo, nici un adevar. Toata lumea se comporta pentru a obtine ceva, pentru a-si mai atinge un obiectiv.

Si sa nu crezi acum ca ma refer doar la oamenii de afaceri ce muncesc in mari corporatii, nu. Aici este vorba de fiecare om de pe acest Pamant, aici este vorba de tine, de mine, de vecinul, de noi toti. Pentru ca am ajuns cu totii sa facem asta.

Ne vindem sufletul diavolului prin renuntarea la ceea ce se afla prezent aici in dauna unor idei, unor imaginatii, unor povesti frumos impletite. Omitem viata noastra pentru o idee despre viata noastra. E ca si cum mergem la cel mai luxos restaurant din oras si alegem sa mancam meniul in loc sa mancam mancarea propriu-zisa.

Cam atat de departe suntem de viata cand ne hranim povestile din cap. Mesajul meu este pentru Adevar. Nu pentru un adevar personal, ci pentru Adevarul ce se afla ascuns in interiorul fiecaruia, Adevar ce este comun pentru fiecare fiinta umana. Tinteste dupa ce este mai inalt in viata asta, iar secretul nu este sa tintesti undeva in viitor, nu transforma fericirea ta intr-un alt obiectiv pentru viitor. Fericirea ta se afla deja aici, tot ce ai de facut este sa hranesti cu atentie totala acest moment asa cum este el. Respira.

Dupa ce termini aceste randuri, ofera-ti cel putin 10 minute. Pur si simplu stai cu ceea ce este prezent in corpul tau. Atent, aici, respiri si iti urmaresti respiratia. Inspiri si expiri, esti atent pe acest proces. Un exercitiu simplu cu beneficii extraordinare. Singurul secret este sa il aplici, sa il faci, atat.

Te imbratisez fiinta minunata,

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.