Cum sa renunti la atasamente – despre o zi binecuvantata

cum sa renunti la atasamente - despre o zi binecuvantata

Tot ce ai trait si experimentat este important pana in momentul in care simti ca nu mai este important.

Sunt fiinte pe Pamantul acesta care sunt dispuse sa renunte la tot ce se afla in viata lor. Nu ma refer la oamenii propriu-zisi, la case, masini sau alte obiecte „personale” ci la insemnatatea pe care o  au acestea in mintea noastra. Sunt fiinte care simt ca a sosit momentul sa nu mai puna nici un pret, nici o eticheta in mintea lor pentru nici un aspect aparent exterior lor.

Acea zi cand simti asta este o zi binecuvantata.

Pentru ca ne aflam aici sa ne bucuram de existenta aceasta fabuloasa, dar nu ne aflam aici pentru a cara cu noi palate de clestar sau saci de nisip. Cel ce nu se mai ataseaza de lucurile lumesti este o fiinta libera. Acela se afla aproape de Dumnezeu, iar odata ce te afli in prezenta lui Dumnezeu nu mai este nevoie de nimic. Gratia Sa va lucra mai departe.

Daca ma intrebi cum sa renunti la atasamente, raspunsul meu ar fi: sa descoperi cine este cel care se simte atasat?

Aceasta este introspectia si este cea mai inalta unealta pe care o poti folosi in evolutia ta spirituala. Evolutie nu este neaparat cuvantul potrivit pentru ca el prezinta doar un aspect al fiintei tale, doar acel aspect ce este vizibil, doar el poate evolua. Tu insa in acelasi timp mai ai un aspect, acesta nu evolueaza, nu s-a nascut si nici nu moare. Este dincolo de timp si spatiu si nu poate fi incadrat in nici o categorie: nimicul pur, Sinele Absolut, Sursa intregii existente.

Acest aspect devine din ce in ce mai evident in momentul in care renunti la atasamente, in momentul in care nu te mai legi mental de nimic din lumea asta. Viata ta va continua sa fie. Tu vei continua sa fii, insa in acelasi timp ceva va fi substantial schimbat. Acel ceva este cel mai dulce nectar al acestui Univers.

Asta esti tu prietenul meu drag.

Si esti Aici mereu.

 

Te imbratisez cu drag,

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.