Ura pentru lume – unealta perfecta a Egoului

ura pentru lume unealta perfecta a egoului

Viata a insemnat, inseamna si mereu va insemna o continua schimbare. Viata in sine reprezinta energie, o energie vie ce curge, o energie ce da forma prin filtrul timpului si al spatiului acestei lumi asa cum o vedem.

Sa incerci sa controlezi ceea ce din firea naturii se schimba este nebunie curata. Omul are acest „dar” pe acest Pamant de a incerca sa controleze lucrurile – nu ii iese prea bine cand incearca sa faca asta.

Poate ca, pentru o perioada scurta de timp, Viata poate da impresia ca se supune regulilor pe care tu incerci sa i le impui. Dar asta este doar o impresie si inevitabil, Viata iti va prezenta prin modalitatile ei unice adevarul gol golut: Tu nu poti controla nimic.

Acest dus rece naste suferinta in lumea ingusta a Egoului. Pentru unii oameni aceste momente de suferinta pot reprezenta usi deschise catre cunoasterea de sine, pentru altii insa ii face sa se inchida si mai mult in structurile lor mentale. Sa isi intareasca si mai mult identitatea, ideile fixe, credintele si ura pentru lume. Aceasta ura este unealta perfecta pentru Ego pentru a-si fereca portile, pentru a continua visarea intr-un individ separat de Existenta, ce are o povestea grea, in care se lupta cu toata lumea, de fiecare data el avand dreptate in fata lumii.

El stie toate solutiile, el stie toate problemele, el stie ce ar trebui sa se faca pentru a fi mai bine insa tot ce face de fapt este doar sa vorbeasca. Iar si iar aceleasi placi invechite, iar si iar aceleasi motive pentru care el nu este fericit, iar si iar aceleasi injurii adresate, iar si iar aceleasi compatimiri de sine. El este doar un copil prins intr-un corp mare. Poate ca anii au trecut peste corpul sau, dar mintea a ramas la acelasi nivel. De fiecare data cand se supara isi ia jucariile si pleaca acasa.

Cunosti aceasta poveste, ai vazut-o de multe ori si poate si tu la randul tau ai trait-o de multe ori. Este realitatea asa cum este ea. Este o etapa in dezvoltarea pe care o are Constiinta in forma umana.

Daca citesti aceste lucruri inseamna ca te afli in aceasta etapa sau ai depasit deja aceasta etapa insa esti inca martor al acestei etape pentru alte fiinte. Indiferent de care ar fi situatia primeste-o constient.

Lasa Viata sa isi urmeze cursul natural, lasa totul sa curga de la sine, tu ramai martor al acestor evenimente, simte bucuria ce se naste din aceasta observare detasata.

Cu drag te imbratisez,

Marius

Poti comanda Cartea „Conștient” de aici.

scan0001

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.