Cum sa nu te mai identifici cu imaginile de sine

Cum sa nu te mai identifici cu imaginile de sine

Simte momentul asa cum este el

Nu te duce dupa ce spune mintea ta sa faci

Simte momentul,

Mergi cu energia lui in directia in care ea curge.

Ne incapatanam atata timp sa traim in concordanta cu ideile din capul nostru incat ajungem sa pierdem aproape total legatura cu realitatea, cu viata asa cum este ea.

Cand privim viata de pe nivelul mintii noastre, aceasta este foarte complicata si rece. Apoi in functie de cat de organizata sau haotica este mintea noastra, la fel va arata si viata noastra, ea va fi una stricta si organizata, stilul militaresc sau haotica si rebela, stilul adolescentin. Oricum ar fi, aceasta nu va fi o viata a unei fiinte libere ci doar o alta viata struturata pe baza unor idei fixe ce graviteaza in jurul imaginilor de sine pe care ni le-am creat despre noi insine.

Daca poti sa iti faci un portret, indiferent daca ai sau nu talent, iti faci un portret al fetei. Dupa ce se intampla acest lucru eu ma uit la portret si spun: „Ce fata urata!” te vei supara? Vorbesc de un portret, vorbesc de o imagine, vorbesc despre o poza, NU VORBESC DESPRE TINE.

La fel este si in interior, ne-am creat imagini despre noi insine, imaginea de sot, de sotie, prieten, copil, parinte, functionar public, student etc. Toate acestea sunt imagini pe care ni le-am creat despre noi insine cu ajutorul familiei si a societatii. Problema apare atunci cand ajungem sa ne identificam cu ele. In momentul in care ne identificam cu o imagine, in acel moment dam toata puterea noastra pe ceva ce nu exista decat ca si concept in capul nostru, iar mai mult de atat, daca acel ceva este atacat de diferite voci din exterior sau desigur, din interior (vocile din capul nostru), ei bine atunci inevitabil vom suferi.

Si eu am facut-o si tu ai facut-o, aproape orice om de pe acest Pamant a facut-o.

Revenind acum la povestea cu portretul, poti practic sa iei astazi o poza cu „tine” si sa te uiti la ea.

In timp ce o privesti simte unde este viata de fapt. Aici sau in poza?

Unde existi tu de fapt? Aici sau in poza? 

Descopera ca poza este doar o minciuna pe care am invatat sa o credem, descopera ca tu nu esti acea imagine, descopera ca tu esti aici privind catre acea imagine.

Fa apoi acelasi lucru si cu imaginile de sine pe care ti le-ai creat.

Un sfat practic care te va ajuta daca il pui in aplicare. Te imbratisez dragul meu, te imbratisez draga mea!

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Poti comanda Cartea „Conștient” de aici.

scan0001

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.