Judecata de sine – o alta capcana a mintii

judecata de sine capcana mintii

Judecata de sine naste separare in Fiinta ta. De fiecare data cand te judeci ajungi sa te ranesti de fapt. Una este sa observi lucrurile ce s-au intamplat, asa cum s-au intamplat si sa inveti lectiile necesare din urma acelor intamplari si alta este sa te certi, sa te judeci, sa te pui singur la pamant pentru ceva ce a fost in trecut. Si sa stii ca trecutul este trecut indiferent ca a fost acum 10 ani, acum 2 minute sau chiar acum 2 secunde.

Ai actionat asa cum ai actionat, evenimentele trecute nu pot fi modificate, atitudinea ta fata de ele poate fi schimbata, iar atitudinea cea mai corecta se poate naste doar din starea de prezenta, nicidecum din minte.

De fiecare data cand simti ca te judeci te poti opri. De fiecare data sa stii ca acolo este implicat Judecatorul mental, ceva ce nu esti tu, este un sine fals ce pretinde ca i se cuvine viata aceasta, ce pretinde ca stie mai bine cum sa faca lucrurile. Daca stia intr-adevar cum sa faca lucrurile si daca ar fi fost adevarat ar fi impiedicat din start sa se intample ceea ce acum vine si judeca. De ce nu a fost acolo? Pentru ca acolo era tot el, insa imbracat in alte haine, cu alta masca, jucand alt rol.

Toate aceste roluri sunt jucate de catre minte, asa ca sa nu iti cauti niciodata aliat in minte pentru ca mereu te va pacali, mereu te va face sa aluneci inapoi in identitate. Numai identificat fiind poti apoi suferi de propriile ganduri.

Cand incetezi insa sa mai crezi aceste soapte ale mintii, un spatiu apare, in acest spatiu poti vedea clar ce este mintea ta, ii poti vedea clar schimbarile, povestile, judecatile, victimizarile. Poti vedea totul si asta inseamna sa fii constient. Constient fiind nu mai poti fi pacalit de catre minte, aceasta devine evidenta si cu cat devine mai evidenta cu atat simti mai multa libertate, bucurie si iubire pentru existenta aceasta.

Fie ca aceste cuvinte sa coboare in inima ta si sa dai drumul judecatilor de sine.

Te imbratisez cu drag,

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Poti comanda Cartea „Conștient” de aici.

scan0001

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.