Cum sa gestionezi momentele dificile si de ce apar ele

cum sa gestionezi momentele dificile si de ce apar ele

Sa nu crezi ca daca esti vizitat de anumite sentimente sau ganduri, esti mai putin spiritual. Nu pica in aceasta capcana a mintii.

Nimeni nu stie ce ii va aduce Viata in cale pe acest drum spiritual. Indiferent de cat de constient ai fi de viata ta, indiferent de cat de multe hopuri ai depasit, din cand in cand Viata iti va aduce in cale anumite incercari.

Fii recunoscator ca se intampla asa. Vigilenta iti este testata. Urma de aroganta este masurata. Tot ce vine in viata noastra, TOT, o face cu scopul de a ne ajuta sa crestem, de a inlatura orice urma de ignoranta.

Asa ca sa nu te miri cum din cand in cand iti bat la usa vechi tendinte sau vechi incercari ce credeai ca le-ai depasit. Cel mai probabil le-ai depasit, sau poate ca inca nu, oricum ar fi insa, profita de pe urma lor. Nu te pune in fund sa plangi spunand „de ce mi se intampla mie asta acum?”

Iti spun lucrurile astea pentru ca ele se intampla oricarei fiinte ce isi dedica viata cunoasterii de sine. Sunt momente frumoase, momente de usurinta in care simti ca zbori, in care totul este inteles si usor, bucura-te din plin de acestea si fii recunoscator Existentei.

Apoi vin momente dificile in care totul se contracta, in care parca tot ce ai crezut ca ai inteles dispare intr-o clipita. Daca se intampla asta, bucura-te, pentru ca Viata din cand in cand face asta, vine si spulbera orice posibila incercare de intoarcere a egoului. Acele momente sunt despre a sta cu tine in liniste, de a observa, de a nu te identifica cu nimic din ceea ce percepi, sunt momente de profunzime.

Unele iti vor da inaltime sa cresti mai sus decat cerul, sa dansezi cu stelele, iar altele iti vor creste radacinile si ti le vor infige si mai adanc in pamant, pentru a rezista oricarei furtuni si pentru a ramane in picioare.

Ambele au un rol extraordinar de important in evolutia spirituala. Tu esti martorul acestei evolutii, esti aici cu ea si in acelasi timp dincolo de toate astea, neatins, constiinta pura.

Ma inclin,

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.