Doar Constiinta Pura Exista

doar constiinta pura exista

Este foarte usor sa fim intelesi gresiti, mai ales prin comunicarea verbala. Mintea filtreaza tot si trage concluzii la fiecare pas. Astfel, fiecare cuvant poate fi intors, intortocheat si schimbat de catre mintea egotica.

De aceea cea mai inalta invatura vine prin liniste, nu se poate altfel.

Sunt momente in care apare o parere de rau cand vad cum oameni apropiati sunt intorsi pe toate partile de catre minte, ajungand la niste concluzii total paralele cu realitatea. Este insa inevitabil sa se produca asta, fiecare intelege si absoarbe in functie de nivelul sau de maturitate spirituala. Simt totusi sa impartasesc asta, un ochi zambeste de fiecare data cand se intampla asta, deoarece stiu ca si neintelegerile si drumurile ce nu duc nicaieri cateodata trebuiesc facute, in final contribuind decisiv la realizarea Sinelului. Iar, desigur, un ochi plange, pentru ca realizarea este posibila in fiecare clipa, inclusiv in momentul in care fiinta pe care o am in fata alege sa isi asculte mintea, in loc sa asculte ce se rosteste cu adevarat in moment.

Foarte rar ma gasesc sa scriu sau sa vorbesc cu o tenta “personala”. Oriunde privesc poate fi numit ca este tenta personala, acesta fiind doar un strat din Constiinta. Dincolo de acest strat exista impersonalul si vorbind din impersonal cele mai mari transformari se pot produce. Sunt momente in care in aparenta pornim din personal, totusi chiar si acele momente sunt vazute tot din impersonal, iar ceea ce este esential pentru a fi rostit pur si simplu curge natural, de la sine. Atingand astfel pe fiecare fiinta atat cat aceasta permite.

Cu cat abandonul in fata vietii este mai mare, cu cat personalul cade mai des pe locul 2, cu atat aceste cuvinte se vor aseza mai profound, sustinand procesul de trezire.

Cumva, este o postura aproape imposibila cea in care ma aflu. Cum sa vorbesti despre nevazut? Cum sa atingi ceea ce nu poate fi atins? Cum sa descrii indescriptibilul? Cum sa fii ascultat impersonal cand oamenii au tendinta de a te asculta personal? In mod normal toate aceste incercari sunt sortite esecului. Totusi Gratia, intr-un mod fabulos are grija de tot.

Fie ca oamenii sunt atrasi de cuvintele mele, fie ca sunt respinsi, ele contribuie la trezirea lor. Ele contribuie la fel de mult sau de putin pe cat o face o adiere de vant. Fie ca esti aproape sau departe, Gratia are grija de tine. In suparare sau bucurie, Gratia are grija de tine. Pentru ca de fapt nu exista sus sau jos, nu exista bine sau rau, doar Constiinta Pura exista. Asa ca pe orice drum ai merge, orice alegere ai face, Gratia va fi acolo cu tine. Unde sa fie in alta parte? Ea este ceea ce esti tu. Cum ai putea tu vreodata sa fii separat de tine?

Viata este un haos divin, o nebunie divina. Ea in sine este si drumul si destinatia. Ea in sine este si scopul si lipsa lui.

De aceea scump prieten, de aceea draga prietena, oriunde ai fi, oricine te-ai crede ca esti, la orice te-ai ruga sau renega, fii binecuvantat!

Caci ceea ce este acolo este si aici, ceea ce este aici este si acolo.

Pentru vesnicie si dincolo de eternitate, un nimeni indragostit de viata, in aparenta,

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Un gând despre „Doar Constiinta Pura Exista

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.