Ce este bun si ce este rau?

art-beautiful-beauty-1436006

La prima vedere situatile rele sunt rele

Si desigur, cele bune sunt bune.

Cand perceptia noastra asupra vietii se mareste, putem vedea situatiile din mai multe perspective.

Perspectiva personala pentru care raul este rau si binele bine ramane, insa cade pe locul doi. Incepe sa fie din ce in ce mai usor sa vezi imaginea de ansamblu si sa intelegi ca desi a venit un moment dificil, acesta nu reprezinta decat o treapta catre evolutie. Aceasta perspectiva te va tine prezent in situatie pentru a invata toate lectiile necesare si a absorbi toate vitaminele ce se nasc dintr-o situatie dificila. Intelepciunea astfel apare.

Legat de momentele bune, la fel perspectiva personala cade pe locul doi si incepi sa vezi lucrurile din perspectiva intregului. Prea mult dulce strica, prea mult ras strica, orice este prea bun din perspectiva experimentarii se poate transforma astfel in ceva nociv. Cand ai aceasta perspectiva mai ampla incepe sa fie din ce in ce mai usor sa pastrezi echilibrul si pacea in viata.

Vine un punct in care ambele situatii se intalnesc, in acest punct perpectiva personala este din ce in ce mai slaba si indepartata, pentru ca Viata curge de la sine, alegerile curg de la sine, ramane ceea ce este in mod natural aici.

„Eu” nu mai are insemnatatea pe care o avea altadata.

Daca inainte te considerai o persoana, acum stii clar ca esti mult mai mult de atat. Cand spun ca stii inseamna ca simti si cand simti inseamna ca esti.

Cand Esti nu mai inseamna nimic, aducand dupa sine paradoxul ca esti totul.

Nimic si Tot intr-un singur moment dincolo de timp si spatiu.

Fa un pas in spate cand simti ca o situatie este buna.

Fa un pas in spate cand simti ca o situatie este rea.

Pentru ca in esenta nimic nu este bun sau rau, este doar Viata Pura ce curge, Viata ce se manifesta, Bucura-te din plin de acest spectacol si nu mai lua nimic personal pentru ca nu exista nici o persoana aici de fapt.

Te imbratisez,

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.