Spiritul sarbatorilor – intre adevarat si fals


Prinsi intre traditii si manipulare prin marketing, oamenii isi pierd autenticitatea si adevaratele traditii, cele ce ar trebui sa se nasca dintr-o inima pura, o inima ce nu este imbacsita de „trebuie sa faci asa” sau „cumpara asta ca vine Craciunul”.

Trag linie dupa o perioada a zilelor de Craciun simtind o mica parere de rau la suprafata. Inima plange de auzul manelelor, degustarea carnatilor sau a sarmalelor, de portul bijuteriilor, a machiajului si a hainelor scumpe ( toate valabile si pentru femei dar din ce in ce mai des si pentru barbati ). De toti banii aruncati aiurea pe fereastra, pentru ca asa trebuie sa fie. Bani pentru care fiecare fiinta si-a investit timp, energie si chiar sudoare pentru a-i face.

Nu ma intelege gresit, nu am nimic cu aceste manifestari ci cu atasamentele inutile ce le dezvoltam pentru ele.

De ce atac aceste atasamente? Pentru ca ele leaga fiinta umana de niste obiecte si mai mult de atat o transforma in sclava lor.

In sinea ta o stii
In sinea ta stii ca nimic nu trebuie
Ca nu putem numi iubire cu adevarat acolo unde ceva trebuie

Iubirea nu trebuie
Iubirea nu pretinde
Iubirea nu asteapta
Iubirea nu scoate ochii

Inima plange pentru ca este nevoie acum sa reinvatam ca fiinte umane ce inseamna sa fii normal

Inima iti spune toate astea omule drag
Este Inima ta
Este tanjirea ta dupa real
Este tanjirea ta dupa sincer
Este tanjirea ta dupa extraordinarul normal.

Urmeaza un revelion. Nu te arunca inainte cu capul in bautura si fripturi. Te poti bucura de orice pe acest Pamant, dar de fiecare data cand o faci exagerat, asta se va rasfrange atat asupra ta, sub foarte multe forme, cat si asupra celor din jur.

Sa stii ca nu exista mai multa bucurie pe 1 Ianuarie decat pe 31. Depinde de tine si nu tine de nici o data anume din calendar, de nici o sarbatoare, de nici un solstitiu, de nici o zodie, de nici o conditie sociala. Bucuria ta depinde total de sinceritatea pe care o ai tu cu tine.

Cu cat privesti mai mult in exterior, cu atat mai nefericit vei fi.

Sarbatori? Vin si pleaca.

Daca un Craciun, un revelion, un paste, o zi de nastere sau orice alta zi este mai cu „mot” pentru tine, intoarce-te in camera de meditatie.

Fie ca toate traditiile sa cada, fie ca impreuna sa descoperim ca putem face Craciunul si in mijlocul verii, pentru ca Adevaratul spirit al Craciunului exista pretutindeni in fiecare zi din an. Cel treaz vede asta si nu se duce dupa presiuni sau promisiuni.

El ramane asezat aici, neatins de aceste vanturi.

Fii binecuvantat si bucura-te de viata ta indiferent de ce zi ar fi astazi.

Ma inclin,

Marius

Scopul Comunității de Liniște este de a readuce experiența vie a Vieții pe acest Pământ. Odată ce acest lucru se produce, totul se va transforma în moduri în care mintea nu și le poate imagina acum. Toate materialele oferite în Comunitate vin pentru a te încuraja să descoperi și să trăiești ceea ce ești tu cu adevărat – mai multe detalii aici.