Cand „Doamne ajuta” nu mai merge

Romanul are de inteles ca nu mai merge cu „Doamne ajuta”, ca nu mai merge sa ii pasam lui Dumnezeu toate gunoaiele pe care le-am bagat noi sub pres si toti monstrii pe care i-am ascuns in debara.

Ce Dumnezeu ar fi acela care ii da lenesului, mincinosului si fricosului?

Intreg Universul s-ar intoarce cu fundul in sus. Exista niste scari ale evolutiei pe care Dumnezeu in forma umana alege sa le urce. Stand in lene, in frica, in minciuna, in neincredere, in ura, experimentarea este limitata si va fi imposibil sa traiesti stari inalte de constiinta.

Pentru a te inalta trebuie sa te dezbraci de aceste haine grele. Nu poti zbura fiind atat de greu omule.

Revenind la „Doamne ajuta”, ma refer in mod special la aceasta mentalitate invechita a romanilor. Dumnezu nu se afla undeva in afara ta. Tocmai pentru ca l-ai plasat si crezut in afara ta acum ajungi sa suferi. Pentru ca ceea ce ai facut este impotriva naturii, te-ai omis pe tine in modul sanatos pentru o idee, o propaganda ce a dainuit mii de ani. Acum, in aceste vremuri tulburi propagandele una dupa alta vor incepe sa cada.

Dupa fapta si rasplata cum este vorba aceea, tot ce faci ti se intoarce.

TOT, negresit.

Iar in aceste vremuri, binecuvantarea este ca tot ce am facut se intoarce mult mai repede. Nu mai este nevoie de vieti intregi traite pentru a curata lucrurile vechi. Toata curatarea, vindecare si intelegerea se va produce in aceasta viata.

Desi fiecare fiinta are puterea sa depaseasca aceste momente dificile, nu toti o vor face. Liberul arbitru va intra in scena din nou. Desi din perspectica Constiintei Pure nu exista asa ceva ca liber arbitru, ei bine cand aceasta ia forma umana de exemplu, liberul arbitru isi face aparitia.

Este un paradox pe care il poti intelege doar privind cu adevarat catre tine. Nu poate fi explicat ci trait. Viata nu poate fi explicata ci traita. Dumnezeu nu poate fi explicat ci trait.

Doamne ajuta? Cand te rogi la o idee vei fi dezamagit. Pentru ca toate ideile vin si pleaca. In schimb cand descoperi ca Dumnezeu se afla in insasi experienta ta directa, concreta, aici si acum, lucrurile se schimba la 180 de grade.

Indemnul este sa nu mai credeti in cai verzi pe pereti si sa incepeti sa va bazati pe ceea ce traiti concret acum.

Multi au inteles, multi vor intelege, multi nu vor intelege.

Toate astea fac parte din dansul fabulos al Existentei iar esenta acestui articol este ca nu esti in nici un moment separat de aceasta Existenta.

Cu iubire, ma inclin,

Marius

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.