Cum sa privesti dincolo de minte – Intelegerea perfecta

–  De ce apare uitarea la ce spui tu aici si acum?

–  Pentru ca ceea ce spun eu aici si acum a fost invatat cu mintea. Iar mintea are capacitatea de a memora. Ceea ce indic este dincolo de minte. De aceea indicatia vine mereu sa privesti dincolo de minte, dincolo nu inseamna „acolo” ci AICI. Mintea ta este un ecran, tu te uiti mereu la el. Tu nu esti acest ecran.

Privind astfel, la un moment dat, descoperirea este totala. Este imposibil apoi „sa uiti”. Daca esti strigat acum pe nume, raspunzi imediat. Stii ca esti „tu”. Pentru ca ti-ai atribuit acest nume, este pe deplin asimilat in sistemul tau. Ei bine, la fel este si cu descoperirea Sinelui real. Odata ce descoperi cine esti cu adevarat aici si acum, nu mai ai cum sa „uiti” asta pentru ca nu este o recunoastere mentala. Este dincolo de minte. Apoi poate aparea un gand ce spune: „A, eu Sunt Constiinta Pura”. Dar in fata cui vine acest gand? In fata adevaratei Constiinte Pure.

Astfel privirea interioara devine din ce in ce mai subtila, se maturizeaza si se aseaza din ce in ce mai clar. Asa ca nu iti face griji de uitare. Este bine ca ai sesizat aceasta uitare, in felul acesta descoperi ca nu te poti baza pe minte sa iti spuna cine esti. Iar ceea ce ramane de facut este sa continui sa privesti cu atentie in interior. Cine vede ca uitarea a aparut? Cine stie asta?

Apare astfel o cunoastere mult mai profunda. Astfel se naste Intelegerea Perfecta. Aceasta se naste cu cat privesti mai clar dincolo de mintea ta. Din nou, privirea nu este catre „acolo” ci catre AICI, catre locul din care privesti ceea ce se petrece in minte.

Daca ceea ce ai citit te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.