O casa mare si goala

Sa ne intrebam ce vedem in societate de foarte mult timp? Lucrurile pe care le vedem si pe care le-am acceptat drept fiind „normale”, sunt ele oare asa?

Cat de mult am putut sa inchidem ochii? Cat de mult ne-am lasat adormiti de vorbe dulci, de povesti vandute in fiecare moment prin intermediul stirilor, filmelor, videoclipurilor, emisiunilor si a reclamelor. Iar apoi le-am copiat frumos si le-am dat mai departe. Facand reclama lucrurilor nenaturale in mod gratuit, incercand sa fim la moda de fapt.

Ce este natural?

Nu este o incercare de a ajunge la raspunsul acestei intrebari. Raspunsul real se afla in Inima fiecaruia. Scopul acestor cuvinte este de a ridica niste semne de intrebare, de a aprinde cateva lumini.

In ce societate vrem sa traim? In ce societate vrem sa creasca copiii nostrii? Cu adevarat sa ne intrebam asta. Fiecare dintre noi. Vrem sa traim printre oameni mediocrii, printre oameni ce se considera si se comporta asemeni slugilor? A munci pana numai poti, iar apoi cand cazi, sa fii inlocuit de cine stie ce anume, pentru ca acum si „uman” incepe sa ridice semne de intrebare. Iti doresti ca si copiii tai sa faca la fel? Ce exemplu le dai?

Cu rate in banca, cu o fuga nebuna dupa televizoare, case mai mari, masini mai frumoase. Ironia sortii este sa iti faci o casa mare dar in ea sa nu locuiasca o familie ci o serie de indivizi conectati la tehnologie. Familie doar pe hartie. In realitate riscam sa ajungem din ce in ce mai singuri. Sa ne simtim din ce in ce mai goi. Din ce in ce mai cocosati de frici si dorinte.

Ti se creeaza incet o imagine la ceea ce incerc sa descriu aici. Partea trista este ca nu trebuie sa ne fortam prea tare sa cream aceasta imagine, pentru ca este foarte aproape de ceea ce se traieste deja in aceasta societate.

Sa nu ma crezi trist, suparat sau nervos. In Inima mea sunt un optimist neclintit. Stiu ca viata gaseste mereu o cale. Viata mereu se adapteaza. Stiu ca ceea ce numim acum viata noastra este un simplu gand ce se petrece in Constiinta. O particula de praf in Infinitul Constient.

Am simtit sa iti transmit aceste lucruri. Daca dormi, poate ca ele te vor scutura putin. Ideal, te vor trezi. Daca ai ochii deschisi deja, tin sa iti spun sa te intaresti. Sa fii puternic. Fiecare celula din tine va fi incercata. Iar acesta nu este un lucru nou. Pur si simplu asa se trezeste Constiinta din identificarea ei cu forma.

In incheiere om drag si Fiinta Minunata. Viata este un fenomen extraordinar, de data aceasta nu o mai rata.

Te iubesc!

Aboneaza-te aici la canalul de YouTube.

Daca ceea ce ai ascultat te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta te invit la consiliere individuala, mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.