Cum se face Introspecția

„Lasati atentia in pace, cine vede atentia? Dupa asta trebuie sa mergi. Daca vrei sa faci ceva productiv cu atentia, intoarce-o dinspre lucrurile pe care ea le atingea si du-o catre sursa ei, catre locul din care atentia porneste.

Cine priveste toate lucrurile astea? Am o cana aici, atentia a atins aceasta cana. Intoarce-ti atentia aici, in locul din care privesti. Cine priveste? In felul acesta te poti folosi de atentie in cel mai bun mod posibil. Iar veste buna este nu trebuie sa faci asta 24h din 24h. Fa-o pe bune o data in zi. O data. Intoarce atentia pe privitorul lucrurilor nu pe lucruri in sine, fa-o pe bune si stai acolo, pur si simplu stai acolo. Vei descoperi ca la un moment dat, atentia se va duce din nou pe lucrurile exterioare, dar Aici ramane ceva. Pur si simplu Ceva nu mai pleaca. Atentia fuge, iar tu poti sa spui: „Atentia mea este cam slaba”. De unde anume stii ca atentia este slaba? Pentru ca tu esti Aici sa o vezi. „Auzul meu nu este foarte bun”. De unde stii ca auzul tau nu este foarte bun? Ceva simte asta, Ceva vede asta. A vedea si a simti in lumea interioara sunt unul si acelasi lucru. Ceva vede ca ai ochii inchisi. Ceva vede ca ai ochii deschisi. Ce anume vede asta?”

Aboneaza-te aici la canalul de YouTube.

Daca ceea ce ai ascultat te-a atins in interior si doresti sa faci o schimbare in viata ta, te invit la consiliere individuala. Mai multe detalii aici:

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.