Carti recomandate

marius-chirila-blog-carti-recomandate

In acest spatiu iti recomand carti care te vor ajuta in cunoasterea ta de sine. Cartile cu adevarat bune au puterea de a sparge barajul creat de minte. Cartile cu adevarat bune isi vor scurge energia in mainile tale atunci cand le citesti. Blogul acesta este un spatiu deschis constientei, iar cartile isi au locul lor special pe acest fabulos drum.

Poti pune intr-un comentariu cartile care „te-au atins” pe tine. Lista va fi actualizata:


 • Calea mea, calea norilor albi – Osho

calea-mea-calea-norilor-albi_osho

Cartea contine esenta filozofiei de viata a lui Osho si este considerata ca facand parte dintre cele mai bune 5 carti scrise de el. Este o carte ce poate schimba vieti. Este o carte ce te poate face sa-l indragesti pe Osho este o bijuterie literara in care descoperim un dans jucaus dintre intrebarile discipolilor si raspunsurile maestrului dans care te poate transforma si pe tine. Cartea te va pune in contact cu aspectele tale cele mai profunde.

Cartea poate fi gasita accesand acest link.


 • Osho, Vol. 1: Traieste in felul tau. Ce inseamna cu adevarat sa fii rebel?

osho-vol-1-traieste-in-felul-tau-ce-inseamna-cu-adevarat-sa-fii-rebel_1_produs

„…rebelul nu crede in nimic in afara de experienta lui proprie. Singurul lui adevar e adevarul propriu; nici un profet, nici un mesia, nici un mantuitor, nici o sfanta scriptura, nici o traditie straveche nu-i pot da adevarul”

Cartea poate fi gasita accesand acest link.


 • Osho, Vol. 2: Moral, imoral, amoral. Ce este bine si ce este rau?

Osho Vol. 2

„O moralitate ce vine in urma unui mare efort e imorala. O moralitate ce vine fara efort e singura moralitate care exista.“

Cartea poate fi gasita accesand acest link.


 • Osho, vol. 3: Credinta, indoiala si fanatism

osho.credinta

„Un om care crede cu adevarat nu are credinta – el are pur si simplu incredere, pentru ca a ajuns sa stie cat de frumoasa este viata.“

Cartea poate fi gasita accesand acest link.


 • Osho, vol. 4: Faima. bogatie si ambitie

osho.faima

„Toata nefericirea ti se trage de la faptul ca nu esti tu insuti. Fii tu insuti si atunci nu vei mai sti ce e nefericirea si ce e competitia si nu-ti vei mai bate capul cu faptul ca altii au mai mult si ca n-ai si tu mai mult.“

Cartea poate fi gasita accesand acest link.


 • Osho, Vol. 5: Destin, libertate si suflet. Care este semnificatia vietii?

osho-vol-5-destin-libertate-si-suflet-care-este-semnificatia-vietii_1_fullsize

„Omul nu este doar liber – omul este insasi libertatea. Acesta este miezul lui esential, acesta este chiar sufletul lui. In momentul in care negi libertatea omului, i-ai refuzat cea mai pretioasa comoara a sa.“

Cartea poate fi gasita accesand acest link.


 • Osho, vol. 6: Putere, politica si schimbare

osho.putere

„Nici o persoana creativa, inteligenta nu cauta puterea. Nici o persoana inteligenta nu este interesata sa-i domine pe altii. Interesul sau prioritar e sa se cunoasca pe sine.“

Cartea poate fi gasita accesand acest link.


 • Osho, Vol. 7: Calatoria devenirii umane. Putem gasi fericirea in existenta mundana?

osho-calatoria-devenirii-umane

„Omul este singura fiinţă conştientă de pe Pământ; aceasta este gloria şi totodată agonia lui. Depinde de tine dacă va fi glorie sau agonie.“

Cartea poate fi gasita accesand acest link.


 • Osho, Vol. 8: Inocenta, cunoastere si uimire. Ce s-a intamplat cu sentimentul de uimire pe care il aveam cand eram copil?

inocenta cunoastere uimire osho

„Cunostintele tale sunt doar o modalitate de a ignora adevarul. Renunta la ignoranta – si la ignoranta nu se poate renunta acumuland si mai multe cunostinte. Cunostintele sunt o bariera in calea cunoasterii.“

Cartea poate fi gasita accesand acest link.


 • Osho: Tantra – suprema intelegere

Osho tantra

Literal, Mahamudra înseamnă „marele gest” sau „gestul suprem”, ultimul pe care îl poţi face, dincolo de care nimic nu mai este posibil. Este starea fiinţei tale atunci când nu eşti separat de Întreg.

Cartea poate fi gasita accesand acest link.


 • Scrisori de dragoste catre viata – Osho

scrisori-de-dragoste-catre-viata

„Traieste fiecare clipa. Indiferent ce sarcina iti iese in cale, du-o la indeplinire. Nu lasa nimic pe maine. Obiceiul amanarii e sinucigas. Unde se afla acest maine, in fond? Ceea ce exista este astazi. Ceea ce exista este acum. Asta trebuie trait. Momentul trebuie trait. Numai momentul e real. Cel care devine capabil sa traiasca momentul ajunge la vesnicie. Momentul trait devine vesnic. Netrait, nici macar vesnicia nu e decat momentana.” (Osho)

Cartea poate fi gasita accesand acest link.


 • Puterea prezentului -Eckhart Tolle -Ed. a 6-a

puterea-prezentului-pdf

„Poluarea planetei este numai o reflectare externa a poluarii psihice interioare: a milioane de indivizi inconstienti, care nu-si asuma responsabilitatea pentru spatiul lor interior”

Cartea poate fi gasita accesand acest link


 • Un pământ nou de Tolle Eckhart

Un Pamant nou

Intr-o lume tot mai insetata de cunoastere spirituala, intr-un secol in care cautarea de sine a imbracat forme absolut inedite, iar barierele dintre religii par a incepe sa cada datorita intelegerii faptului ca acelasi unic adevar le-a fundamentat pe toate, indrumatorii spirituali sunt cu atat mai necesari si bine-veniti. Fie ca talmacesc mesajul iluminatilor care au trait cu secole in urma, fie ca isi expun propria viziune asupra cailor ce trebuie urmate in lumea moderna, aportul lor la limpezirea intelegerii aspectelor evolutiei este unul esential.

Cartea poate fi gasita accesand acest link.


 • Guru Ramana- memorii si note – S. S. COHEN

guru ramana

„Amintirile unei asocieri apropiate, întinse pe o perioada de peste paisprezece ani cu renumitul Maestru Sri Ramana Maharshi sunt cu adevarat foarte bogate, totusi, dat fiind ca majoritatea lor sunt de natura spirituala, ele vor ramane in mare masura neexprimate”

Cartea poate fi gasita accesand acest link.


 • O minte profunda – Dalai Lama

O minte profunda Dalai Lama

„Radacina nefericirii noastre o constituie conceptia eronata pe care o avem, potrivit careia posedam un sine adevarat, care are substanta si este permanent. Insa budismul afirma ca exista o cale de iesire din aceasta confuzie. Aceasta consta in realizarea si dobandirea adevaratei noastre identitati: cea care exista dincolo de falsele noastre conceptii legate de un sine individual si permanent.”

Cartea poate fi gasita accesand acest link.


 • Emotiile distructive. Cum le putem depasi? Dialog stiintific cu Dalai Lama – Daniel Goleman

emotiile-distructive-cum-le-putem-depasi-dialog-stiintific-cu-dalai-lama

„Perspectivele diferite ale stiintei si filozofiei, caracteristice gandirii occidentale si celei orientale, se imbina aici, creand o simbioza intre opiniile participantilor la dialog. Iar cel mai mare privilegiu al cititorului este acela ca are sansa de a patrunde in universul unor minti extraordinare, pentru a le vedea la lucru.”

Cartea poate fi gasita accesand acest link.