Prefață

Să nu te îngrijorezi de absolut nimic. Curgi cu tot ce îți aduce Viața, totul este în favoarea ta. Și cele bune dar și cele rele.

Câteodată este nevoie de lacrimi, altă dată este nevoie de zâmbete, dar nu îți face griji, ceva are grijă să le împartă pe toate acolo unde trebuie, exact cum trebuie. Îți spun toate astea pentru că ești pregătit să le auzi. Toată această carte a apărut pentru că tu ești pregătit să o primești acasă în Inima ta.

Simpla ta existență  indică faptul că Viața are încredere totală în tine. Rămâi puțin asupra acestor cuvinte:

Întreaga Existență te susține să fii ceea ce ești.

Tu nu ești separat de toate astea. Nu ești un biet individ ce se zbate între viață și moarte, care să trăiască o viață gri, plină de mediocritate. Tu ești mult mai mult de atât. Acesta este scopul cărții, de de a-ți aduce aminte că tu ești mult mai mult decât crezi, că poți mult mai mult decât crezi.

Nu este o carte motivațională, deși poate fi percepută și așa în anumite momente, este mai mult de atât, este o oglindă către Adevărul Absolut ce se află ascuns în Inima ta. Cuvinte prea mari? Nicidecum. Nici un cuvânt nu este prea mare, ba dimpotrivă, cuvintele sunt prea mici. Ne folosim de ele pentru a indica ceva, pentru a indica Adevărul, iar dincolo de această indicație, experiența directă apare. Experiența Ta.

Te rog să nu iei nimic din cartea asta ca pe o filosofie, dogmă, religie sau lege. Toate astea aparțin spațiului mental, iar tu te afli aici pentru a descoperi că dincolo de spațiul mental, Conștiința Pură există. Tu ești unul și același cu această Conștiința, nici o separare.

Asta este adevărul omule drag. Asta este adevărul ființă minunată, Tu ești Adevărul!

Marturii

scan0001

„Constient” nu este doar o carte ce-ti lumineaza calatoria spirituala, ea este o carte transformatoare ce sustine procesul de trezire, ea vine dintr-o dimensiune a constiintei pure – o dimensiune mult mai profunda decat gandirea. Menirea cartii este de a deveni constient de bucuria de „A Fi” Viata – Linistea – Infinitul si astfel vine CLIPA INTR-O VESNICIE cand „DUMNEZEU IL VEDE DOAR PE DUMNEZEU”.

 Gabi

scan0001

E dificil de pus in cuvinte, dar voi incerca. Cum sa vorbesti despre Adevar? Cum sa vorbesti despre cuvintele Adevarului? Nu ai cum. Poti doar sa traiesti cuvintele Lui. Sa Vezi ce se intampla cand le lasi sa Fie. Si ele te vor conduce spre Tine. Asa se intampla cu cuvintele lui Marius. Nu numai din „Constient” , ci si din consilieri. Unele dintre ele aranjate intr-o fraza din carte si care au ramas sunt: „Stai drept, priveste sincer si lasa Inima sa iti sopteasca cat de adevarat esti”. Nu citi cartea cu mintea. CITESTE-O! Cartea este Dumnezeu aratandu-i lui Dumnezeu cine e, cum descopera cine e si cum se poate bucura de el insusi in forma in care e. Nimic mai simplu. Este un mare TE IUBESC!

Mihaela

scan0001

O carte speciala, cum putine sunt, care te invita inca din primele randuri la o profunda si directa contemplare, la meditatie si cunoastere de sine si de Dumnezeu.Scrisa din suflet si din trairile reale ale autorului, iti dai seama imediat de autenticitatea textului, pentru ca te simti linistit, prezent si in conexiune cu inima ta profunda. Pentru cautatorii spirituali in mod special, este o marturie si un indicator direct catre Adevarul Etern. Multumiri!

Adrian

scan0001

O carte scrisa cu sufletul , nu cu mintea , o multitudine de cai care duc la aceeasi destinatie , la tine insuti cel autentic , manifestarea fericirii si a libertatii din spatele imagini de sine, care din pacate ne conditioneaza adesea dispozitia datorita structurii sale instabile.

Andrei

scan0001

Ma asteptam sa gasesc in carte, pe langa informatii, cateva tehnici, indrumari, sau macar vreun “secret” dezvaluit. Am gasit poeme. 125 la numar. Citesc seara unul, maxim doua si le reiau, ma opresc cateodata asupra unui singur rand, fiindca imi par atat de vii. In randurile astea simple si pure se afla si informatii si secrete si tehnici; nu sunt doar cuvinte frumos potrivite. Ele invita cititorul sa le caute, sa le gaseasca si sa le simta. Multumesc!

Bristena

scan0001

Draga Marius. Am avut răbdare cu mine pana sa scriu aceste rânduri. Sunt CONȘTIENTA datorită cuvintelor pe care le citesc in cartea ta. Mărturisesc ca atunci când citesc trec cumva dincolo de ele. Încerc sa nu rămână la nivelul de ,,citit” ci sa le pun in practica.Gata cu teoria.Tiam descoperit blogul de un an ,timp in care am citit fiecare articol. Acum când am cartea ta in mâna parca e altceva. Ceva ma împinge sa trec la fapte. Este uimitor sa trăiești Conștient. Îți multumesc! Îți sunt recunoscătoare.

Ana

 

scan0001

Cartea parcă vorbește cu cititorul. E ca un prieten vechi de milenii de care îți reamintești cu drag. Te duce dincolo de minte (de concepte, de sisteme de credință…), într-un fel de spațiu atemporal și totodată foarte familiar. Îți arată drumul către casă, dacă simți că există un altfel de „Acasă” pentru tine… Are o energie aparte și un efect terapeutic garantat. Sincer nu mă așteptam să îmi placă atât de mult. O recomand din toată inima!

Vera

 

scan0001

Cartea Constient este scrisă de Constiență si adresata Constienței prin intermediul  aparentului personaj pe care noi il numim Marius Chirila. In ultimii doi ani am citit o gramadă de carti pe aceasta tema care nu a fost deloc in zadar si care de fapt au reusit sa fisureasca zidul enorm al separarii, conceptelor si credintelor creat de minte si sa facă loc pentru altceva si anume pentru Adevăr. Ce este Adevărul de fapt? Tu însuti cum si Marius ne indica in mod repetat in poemele sale. De ce ni se pare că este atât de greu de găsit? Pur si simplu pentru că il căutam in altă parte, în afară. Marius a reusit in această carte să descrie ceea ce este de nedescris si să ne indice cu claritate “locul”unde il putem găsi. AICI unde a fost, este si va fi mereu. În incheiere vreau sa spun ca, cartea lui Marius a transformat fisura din zidul creat de minte intr-o crapatură, într-o ruptură a zidului cu toate că, din păcate, inca nu a provocat prăbusirea totala al acestuia. Recomand această carte tuturor care vor să descopere Adevarul, pentru cei care vor să descopere cine sunt ei cu adevărat si nu doar ceea ce cred ei ca sunt.
Multumesc Marius 🙏
Constantin

Culese din carte …

scan0001

Momentul prezent

Toată viața noastră este trăită în prezent de fapt. Am fost însă obișnuiți să readucem mereu amintiri despre ceea ce a fost, să le gândim iar și iar și iar, până când obosim, până când cădem în depresie, iar în cazuri extreme se poate ajunge chiar la sinucidere. Este trist și păcat când o ființă umană cade în aceste ipostaze pentru că potențialul nostru este cu adevărat infinit, dar îi dăm mereu cu piciorul de fiecare dată când fugim din momentul prezent.

Fuga din momentul prezent se petrece și prin proiecțiile noastre către viitor, către ceea ce va fi, cum va fi, ce se va întâmpla, cine va fi acolo, cum mă voi simți și lista este foarte mare. Toate sunt presupuneri bazate pe experiențe trecute, dar odată crezute ajung sa ne îngusteze viața, să o sufoce, să o bage în tiparele fixe ale minții noastre.

De fiecare dată când suferim este pentru că nu trăim cu adevărat în momentul prezent.

cropped-DSC0066-2.jpg

scan0001

7.

Atunci când vei obosi să mai încerci fii cineva,
Te va interesa să afli cum ești tu cu adevărat.
Până atunci viața ta va continua să fie un ping pong
Între bine și rău,
Dorința și frică,
Speranța și dezamăgire.
Un joc trist în care nimeni nu câștigă.
Când îți vei dori cu adevărat să fii liber,
Când fiecare celulă din ființa ta își va dori asta,
Nimic nu te va mai opri să fii Tu.

20181125_121029

scan0001

74.

Orice îți dorești cu adevărat pe lumea asta se va îndeplini.
Sunt însă acele ființe care nu își doresc lucruri comune.
Sunt oameni care își doresc cu toată ființa lor să afle adevărul despre ei înșiși.
Acei oameni vor construi o lume nouă,
O lume conștientă de ea însăși,
O lume în care basmele devin realitate.

Acea lume este deja aici și din ce în ce mai mulți sunt pregătiți să o vadă.
Trăim niște vremuri unice drag cititor.
Sunt vremurile în care ne aducem aminte că Unu se poate naște numai din Zero.
Și călătoria a început deja.

_DSC4415

scan0001

89.

Acolo unde unii vor vedea moarte tu vei vedea viață
Acolo unde unii văd imposibilul tu vei vedea posibilul
Acolo unde vei privi, întreg Universul va privi cu tine
Pășește cu încredere căci nimic nu are să se întâmple
Pășește ușor căci nici o problema nu te mai poate umple
Gol de toate tu prin lume vei merge
Făcând lumină în cele mai întunecate colțuri
Căci Cel Trezit există cu adevărat, Iar lumea nu va putea să îi nege asta.
El este speranța din inima fiecăruia
Iubirea ce te strânge în brațe indiferent de moment și loc
Adevărul atotcuprinzător, perfect, unic.
Nu există nimic mai mare ca el
La fel cum nu există nimic mai mic ca el
Căci El este dincolo de orice descriere
Dincolo de orice gândire.
Dacă vei încerca să îl gândești, să îl înțelegi, să îl cuprinzi
Vei eșua dramatic.
În schimb dacă vei vrea să îl trăiești
Te va îmbrățișa și îți va spune cele mai profunde secrete
Vei descoperi cele mai adânci secrete ale lumii într-un singur moment
Vei înțelege tot într-un singur moment.
Ceea ce urmează mai departe nu te mai privește,
Deși tu vei fi acolo mai viu că niciodată, chiar în inima acțiunii, vei rămâne liber de ea
Nu va mai există acel atașament lipicios
Acele dorințe și frici bolnăvicioase vor dispărea
Ceea ce rămâne este doar prezența ta, cu tine dincolo de ea
Neputând să spui exact de unde începi și unde te termini.
“Infinit” vei descoperi că este un cuvânt mult prea mic pentru ceea ce urmează să trăiești
Infinit, iubire, perfecțiune, încredere, Putere, înțelepciune, dorință, speranță, pace, liniște
Toate vor rămâne simple cuvinte
Vei vedea că tot ce ai învățat și citit până acum era gol
Nu avea nici o esență de fapt
Era doar o fantomă ce încerca să își povestească viața
O viață de demult apusă care a existat ca prin vis.
Real poți fi numai tu, Cel Adevărat.
Acesta este cel mai important lucru
Acesta le conține pe toate
Tu le conții pe toate
O bucurie imensă se naște din asta
Ființa își recunoaște ființarea
Rămâi cu asta acum.
Ne întâlnim din nou aici.
Nu am plecat niciodată de fapt.

scan0001

Conștient – Marius Chirilă

Format electronic – PDF

30 RON – 6,30 Euro + TVA

*La achiziție este necesar  introduci o adresă de email validăcartea va fi trimisă la acea adresă. Mulțumesc!

*Cartea este disponibila  si in format fizic doar la Evenimente – pentru a descoperi cand sunt urmatoarele evenimente te invit sa pasesti aici: Calendar Evenimente 2019

%d blogeri au apreciat: